Αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος για τα «μείζονα ζητήματα»

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 20:08
UPD:20:14
A- A A+

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει ο κοινωνικός διάλογος για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην απογευματινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η έναρξη θα γίνει στο πλαίσιο συνάντησης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, πίσω από την κρίση υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες, τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει. «Έχουμε τις στρατηγικές μας επιλογές, αλλά θέλουμε κοινωνικό διάλογο, συμμετοχή. Διάλογος σημαίνει και συνυπευθυνότητα, που θα έρθει από την τεκμηρίωση και κατανόηση των προβλημάτων από όλους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναγνωρίζοντας ότι «θα υπάρξουν και συγκρούσεις», υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει ανταποκρινόμενη στις μεγάλες προκλήσεις.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό τον απολογισμό των 50 ημερών έργου της κυβέρνησης παρά τα προβλήματα που κληρονόμησε και τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν από την πρώτη στιγμή. Χαρακτήρισε επίσης το έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στις 50 ημέρες, πολλαπλάσιο αυτού που έκανε η Νέα Δημοκρατία σε πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπανδρέου προ ημερών προανήγγειλε συντονισμένες κινήσεις σε δύο κατευθύνσεις, με στόχο το 2010 να εμπεδωθούν ριζικές αλλαγές στο φορολογικό και το πολιτικό σύστημα, στη λειτουργία του κράτους και την πάταξη της διαφθοράς.

Σε δήλωσή του, μετά την κατάθεση του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησής του στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου είχε προαναγγείλει ότι τις επόμενες μέρες επρόκειτο να καλέσει σε εθνικό διάλογο τους κοινωνικούς εταίρους.

Επίσης είχε γνωστοποιήσει πως μετά την εκλογή της ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ζητούσε από όλα τα κόμματα συνάντηση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την από κοινού αντιμετώπισης «της μεγάλης μάστιγας της διαφθοράς και της ανομίας στη χώρα μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή