ΠΑΣΟΚ: Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 23:54
UPD:01/12/2009 13:19
A- A A+

Στους στόχους της νέας κυβέρνησης ανά τομέα της καθημερινότητας αναφέρθηκε από τα Τρίκαλα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης.

Αναφερόμενος στις θέσεις των Γενικών Γραμματέων, ο κ. Ξυνίδης υπογράμμισε πως «οι θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο, ξεκινώντας από τις πολιτικές θέσεις-κλειδιά των Γενικών Γραμματέων, δεν γίνεται να πλημμυρίσουν ξανά με ‘’κουμπάρους’’, κολλητούς και άσχετους».

Σ. Ξυνίδης: Πρέπει να απαλείψουμε το ειρωνικό σχόλιο για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία

Σ. Ξυνίδης: Πρέπει να απαλείψουμε το ειρωνικό σχόλιο για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία

«Αυτό θα ήταν το πιο εύκολο. Θα είχαμε τελειώσει και μάλιστα γρήγορα τη διαδικασία. Αλλά είπαμε όχι», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυνίδης σημείωσε: «δεν έχουμε ούτε στιγμή για χάσιμο στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών με δίκαιες και εφικτές λύσεις».

Γι' αυτό, όπως ανέφερε, και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησής, μέσα σε μόλις ένα μήνα, δεν έχουν προηγούμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, καθώς και στη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, σ την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων που κάηκαν τον Αύγουστο του 2009, στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στην αποκατάσταση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο δημόσιο.

Παράλληλα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της, σημειώνοντας τη σημασία του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της Στατιστικής Υπηρεσίας σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή.

«Θέλουμε να κάνουμε τη χώρα μας και πάλι αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές και αυτό ξεκινάει από το οριστικό τέλος που βάζουμε σήμερα στην πρακτική των στατιστικών στοιχείων που διαμορφώνονται κατά το δοκούν από την εκάστοτε Κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Ξυνίδης.

«Στα ερείπια της προηγούμενης διακυβέρνησης, έχουμε μόνο μια δυνατότητα, να πετύχουμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Να εμπνεύσουμε τους Έλληνες και να χτίσουμε μαζί τους ξανά μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Να πιάσουμε το νήμα της ανάπτυξης από εκεί που το αφήσαμε πεντέμιση χρόνια πριν και να διευρύνουμε τη βάση της διανομής της στους πολλούς. Το έχουμε κάνει όσες φορές χρειάστηκε στο παρελθόν και θα το επαναλάβουμε με συνέπεια και αυτή τη φορά».

«Το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη μας στους κοινωνικούς χώρους και τους χώρους εργασίας και κυρίως η νεολαία μας, θα αποτελέσουν την πρωτοπορία στις μάχες που θα χρειαστεί να δώσουμε», κατέληξε ο κ. Ξυνίδης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή