Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:58
UPD:05:19
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι τοπικά 8 Μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς στην Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 6 με 7 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 8 Μποφόρ και από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 7 με 8 Μποφόρ και από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 Μποφόρ και από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολική Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωΐ στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή