Εuropa League: Aποκλείστηκε η ΑΕΚ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 21:56
UPD:03/12/2009 09:49
A- A A+

Σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Έβερτον στο ΟΑΚΑ και έχασε κάθε ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Το γκολ για τα "ζαχαρωτά" πέτυχε ο Ντίνιαρ Μπιλιαλετντίνοφ στο 6ο λεπτό.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και το εργάσιμο της ημέρας φαίνεται πως επηρέασαν αρκετά τους φίλους της Ένωσης, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους προτίμησαν να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση την σημερινή αναμέτρηση με την Έβερτον.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τους Σκόκο, Μπλάνκο, Αραούχο και Μαντούκα να μένουν στον πάγκο. Από την άλλη πλευρά, τα προβλήματα τραυματισμών ανάγκασαν τον Μόγιες να χρησιμοποιήσει αρκετούς παίκτες σε ρόλους που δεν τους έχουμε συνηθίσει.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του 6ου λεπτού, η αγγλική ομάδα ευτύχησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όταν ο Ζο επιχείρησε μια πολύ έξυπνη κάθετη μπαλιά, ο επερχόμενος Μπιλιαλετντίνοφ εξέθεσε ¶λβες και Μαϊστόροβιτς και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τα "ζαχαρωτά".

Ο ρυθμός του αγώνα στον... αγρό του ΟΑΚΑ ήταν πολύ κακός καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν αλλεπάλληλα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πέρα από δύο μικροευκαιρίες με τους Ταχτσίδη και Καφέ, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως μέχρι το 30' έγιναν τρεις αναγκαστικές αλλαγές, με τους Γκόσλινγκ, Ντιστέν και Μάκο να μην μπορούν να συνεχίσουν.

Στην επανάληψη, οι "κιτρινόμαυροι" ήταν σαφώς βελτιωμένοι, κρατώντας αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Οι διάδρομοι στην άμυνα της αγγλικής ομάδας ήταν ελάχιστοι, με συνέπεια οι παίκτες του Μπάγεβιτς να απειλούν με σουτ έξω από την περιοχή, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι φάνηκε να ανοίγει όσο λεπτά περνούσαν, ενώ η είσοδος των Σκόκο και Μπλάνκο έδωσε νέα ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν και τις μεγάλες ευκαιρίες, με τους Χέρσι και Μαντούκα να αγγίζουν σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση.

Παρόλα αυτά, το γκολ δεν ήρθε ποτέ για την Ένωση, η οποία έμεινε στους τέσσερις βαθμούς, χάνοντας παράλληλα και τις τελευταίες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Play by Play

79° Σκαφτό σου του Φελαϊνί, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σάχα.

78° Κεφαλιά του Φελαϊνί, ο Σάχα πέφτει και μπλοκάρει σταθερά.

75° Καλός συνδυασμός των παικτών της ΑΕΚ, ο Μαντούκα γίνεται κάτοχος της μπάλας και κάνει το σουτ, όμως η μπάλα κοντράρει και βγαίνει κόρνερ.

60° Ο Ζο περνά τον ¶λβες και κάνει το σουτ, αλλά ο Σάχα επεμβαίνει σώζοντας την ΑΕΚ.

59° Πολύ καλό σουτ του Χέρσι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα αγγίζει το δοκάρι και καταλήγει άουτ.

51° Σουτ του Μαντούκα έξω από την περιοχή, η μπάλα πολλά μέτρα άουτ.

32° Μακρινό σουτ του Ταχτσίδη, ο Χάουαρντ πέφτει και απομακρύνει αποτελεσματικά.

19° Κεφαλιά του Καφέ, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χάουαρντ.

6° Γκολ για την Έβερτον. Ο Ζο κάνει την κάθετη πάσα στον Μπιλιαλετντίνοφ, ο οποίος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή ανοίγει το σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Χέρσι, Ζεράλντο ¶λβες, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Λεοναρντο (46' Σκόκο), Μάκος (30' Μαντούκα), Γεωργέας, Παυλής (62' Μπλάνκο), Ταχτσίδης

ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγιες): Χάουαρντ, Χίμπερτ, Μπέινς, Μπιλιαλετντίνοφ, Ζο (73' Γιακούμπου), Ντιστέν (18' Ντάφι), Κέιχιλ, Γκόσλινγκ (10' Μπάξτερ), Πίενααρ, Φελαϊνί, Κόλμαν.

Πηγή: www.goal.com

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις