Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 05:00
UPD:05:23
A- A A+

Περιορισμό των ισχυρών βροχών και καταιγίδων στα νοτιοανατολικά και εξασθένηση των βορειοδυτικών ανέμων μέχρι 7 με 8 Μποφόρ στο Ιόνιο, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά βορειοδυτικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 με 8 Μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που σταδιακά θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν (3 με 5 Μποφόρ). Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το πρωΐ. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 γρήγορα 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αργά το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς, στα νότια πρόσκαιρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή