Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 05:12
UPD:12:35
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία η σημερινή.

* Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Εκκληση στους δημότες να μην κατεβάσουν τα απορρίμματά τους στους κάδους αποκομιδής έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009 κάνει ο Δήμος Αθηναίων.

* Στην Τσεχία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, βρίσκεται και σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

* Στις Βρυξέλλες για τις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

* Στο Συμβούλιο Υπουργών «Ανταγωνιστικότητα» της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης.

* Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την εξέταση του προϋπολογισμού.

* Κλείνει από σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2009 το Τμήμα Προμηθειών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, λόγω μεταστέγασης από τον 1ο όροφο του κτιρίου στον 7ο όροφο (Βασ. Ηρακλείου 12).

* Στις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης ομιλία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη στο 11th Annual Capital Link Greek Forum που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του New York Stock Exchange (NYSE).

* Στις 9 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι δασοπυροσβέστες μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δοσοπυροσβεστών. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα υπουργείο Εθνικής Αμυνας και Δικαιοσύνης.

* Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό, συγκέντρωση των εργαζομένων των ΟΤΑ και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» ημερίδα της GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Βόρεια Πράσινη Αριστερά) με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή και θέμα την κλιματική αλλαγή εν όψει και της παγκόσμιας συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

* Στις 10 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας των έκτακτων αρχαιολόγων και πορεία προς το υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας τους.

* Στις 10 π.μ. συνεδρίαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή και του υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη με εκπροσώπους φορέων του κλάδου των δημητριακών για ζητήματα αγοράς και οργάνωσης και σύσταση ομάδας εργασίας.

* Στις 10 π.μ. στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Πειραιώς 132, Γκάζι) εκδήλωση με θέμα: "Υβριδικό Πάρκο Ικαρίας". Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

* Στις 10 το πρωΐ παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Βασιλείου Κλόκοζα, η τελετή ορκωμοσίας των κληρωτών της Δ΄ ΕΣΣΟ 2009, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.

* Στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου.

* Στις 10:30 το πρωΐ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά (Πλ. Κοραή 1), ημερίδα με θέμα: "Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι", που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας Πειραιά (ΚΟΔΕΚΟΜΕΠ).

* Στις 11 π.μ. συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό Συμβούλιο.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή και του υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη, με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο Αγροτών.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου συνέντευξη με θέμα: "Μεγάλος Τηλε-μαραθώνιος Αγάπης".

* Στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στο Παλαιό Ψυχικό, συνέντευξη Τύπου της ελληνικής ομάδας καλλιτεχνών παλαίμαχων ποδοσφαιριστών «Hasta La Victoria Siempre» που επισκέφθηκαν την Παλαιστίνη την περασμένη εβδομάδα και έδωσαν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27) συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας κοινής γνώμης με θέμα: "Κοινωνία και Αναπηρία" μετά από την διεξαγωγή έρευνας.

* Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου του International Civil Aviation Organization (ICAO) – Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, Roberto Kobeh Gonzalez.

* Στη 1 μ.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με τον πρόεδρο του ICAO, Roberto Kobeh Gonzalez.

* Στη 1 μ.μ. στο Μαρούσι εγκαινιάζεται από τον Δήμαρχο, Γιώργο Πατούλη, το Γραφείο Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία (Βασ. Σοφίας 8 & Δ. Μόσχα) που δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αναπήρων με κινητική αναπηρία.

* Στη 1:30 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές - μέλη του, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και την υφυπουργό, Αντζελα Γκερέκου, για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

* Στις 2:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) με θέμα την περικοπή πόρων από τις Νομαρχίες, αλλά και της διοικητικής μεταρρύθμισης.

* Στις 4 μ.μ. συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με εκπροσώπους δεύτερης γενιάς μεταναστών στην Ελλάδα.

* Στις 4 μ.μ. συνεδριάζει το γενικό διοικητικό συμβούλιο και των προεδρείων των πρωτοβάθμιων οργανώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στο πλαίσιο ενημέρωσης και λήψης αποφάσεων για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του κλάδου.

* Στις 5 μ.μ. με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών της επιστημονικής κοινότητας εκδήλωση του πανηγυρικού της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών Ελλης και Λήμνου 1912-1913 και του εορτασμού του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, επί του πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ».

* Στις 6 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές μέλη του τομέα να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, για το νομοσχέδιο που αφορά την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων των οργάνων της Εκτελεστικής Εξουσίας, που προκαλούν δημόσια δαπάνη.

* Στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 1ου ορόφου του Κτιρίου Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, διάλεξη του καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλη Κολώνα με θέμα: "Εκθεσιακοί χώροι και Μνημεία".

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της πρώην Εβραϊκής Συναγωγής (Ναυκλήρου) στην Κω συνάντηση εργασίας του Δημάρχου, Γιώργου Κυρίτση, με θέμα: "Προτάσεις για τη συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πρόνοιας".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή