Έκρηξη με νεκρούς σε λεωφορείο στη Δαμασκό

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 10:32
UPD:13:04

Η τηλεόραση της Χεζμπαλάχ, Al-Manar, ανέφερε ότι η έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από γκαζάκι που μετέφερε κάποιος από τους προσκυνητές στις αποσκευές του.

A- A A+

Έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο στο οποίο μετέβαιναν Ιρανοί προσκυνητές στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το Σύρο υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυστήχημα οφείλεται σε έκρηξη λάστιχου.

«Το λεωφορείο βρισκόταν σε πρατήριο βενζίνης για να του φουσκώσουν ένα από τα λάστιχα και το λάστιχο εξερράγη. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν», όπως δήλωσε ο Σαΐντ Σαμούρ.

Νωρίτερα, το Reuters έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον έξι νεκρούς.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πολυσύχναστη περιοχή Σαγιεντά Ζαϊνάμπ της πρωτεύουσας της Συρίας, κοντά σε σιιτικό τέμενος που είναι δημοφιλές ανάμεσα σε προσκυνητές από το Λίβανο και το Ιράν.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την περιοχή.

Το συμβάν συμπίπτει με την επίσκεψη στη Δαμασκό του επικεφαλής διαπραγματευτή του Ιράν για τα πυρηνικά, Σαΐντ Τζαλιλί.

Η τηλεόραση της Χεζμπαλάχ, Al-Manar, ανέφερε ότι η έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από γκαζάκι που μετέφερε κάποιος από τους προσκυνητές στις αποσκευές του

Το Σεπτέμβριο του 2008, τουλάχιστον 17 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε δρόμο που οδηγούσε στο ίδιο τέμενος.

Πηγές: Reuters, BBC, Al Jazeera

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή