Μπορεί να υπάρξει υγιεινό παγωτό;

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 11:30

Οι ερευνητές προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό κυρίως με διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά και προβιοτικά.

A- A A+

Το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας ενός παγωτού που όχι μόνο δεν θα είναι ανθυγιεινό αλλά θα κάνει καλό στην υγεία, επειδή θα περιέχει ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά, επιχειρούν να πετύχουν Αμερικανοί ερευνητές, υπό τον καθηγητή Χημείας Τροφίμων Ίνγκολφ Γκρούεν του πανεπιστημίου του Μισούρι-Κολύμπια.

Ειδικότερα, οι ερευνητές προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό κυρίως με διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά και προβιοτικά.

Στόχος των επιστημόνων είναι να έχουν έτοιμο ένα δοκιμαστικό παγωτό σε έξι μήνες, ενώ σε περίπου δύο χρόνια υπολογίζουν ότι ένα τέτοιο παγωτό μπορεί να βγει στην αγορά.

Ωστόσο, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, αν και όταν το παγωτό φθάσει στα καταστήματα, δεν θα πρέπει οι καταναλωτές εγκαταλείψουν την υγιεινή διατροφή τους με φρούτα και λαχανικά.

Οι αμερικανοί ερευνητές προβλέπουν ότι το υγιεινό παγωτό τους, όταν θα είναι έτοιμο, δεν θα έχει άσχημη γεύση, αλλά πιθανότατα δεν θα έχει και τη σούπερ-γεύση που ονειρεύεται κανείς σε ένα παγωτό, παρόλα αυτά οι καταναλωτές θα το αγοράσουν.

Ο στόχος δεν είναι πάντως εύκολο να επιτευχθεί, επειδή οι υγιεινές νέες ουσίες που πρέπει να προστεθούν, έχουν συχνά πικρή ή γενικά δυσάρεστη γεύση και επιπλέον επηρεάζουν την υφή του παγωτού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή