Τεν Κάτε: Πάντα σκεφτόμουν να αναλάβω τον Παναθηναϊκό

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 11:55

« Είχα παίξει με ελληνικές ομάδες στο παρελθόν και δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα έλεγα ότι κάποια μέρα θα πάω στην Ελλάδα για να προπονήσω μια ομάδα. Από όλες τις ομάδες πάντα είχα μια στο μυαλό μου και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Επειδή είναι ομάδα με παράδοση», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός..

A- A A+

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ τεν Κάτε, μίλησε στο επίσημο portal της UEFA, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα κόντρα στη Γαλατασαράι, για το Europa League.

Στο αφιέρωμα της UEFA, υπάρχει ένα βίντεο με δηλώσεις του Ολλανδού κόουτς, ο οποίος αποκαλύπτει πως εδώ και πολλά χρόνια, σκεφτόταν να αναλάβει κάποια στιγμή τον Παναθηναϊκό, τον οποίο και είχε θαυμάσει κόντρα στον ¶γιαξ, στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Οι δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού:

«Νομίζω ότι το θέμα είναι να ανέβεις στην καριέρα σου σιγά-σιγά. Από τα ερασιτεχνικά μέχρι το υψηλότερο επίπεδο. Ακόμη μαθαίνω και νομίζω ότι ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις, μέχρι να πεθάνεις. Ακολουθώ την ολλανδική φιλοσοφία. Είμαι επιθετικός ως ποδοσφαιριστής και πάντα λέω να πηγαίνουμε μπροστά, όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να σκοράρουμε.

Μου αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο και όχι να στέλνεις την μπάλα, από τη μια πλευρά στην άλλη. Θέλω να χρησιμοποιώ όλες τις γραμμές, ξεκινώντας την μπάλα από την άμυνα να πηγαίνει στην μεσαία γραμμή, και από την μεσαία γραμμή στην επίθεση. Αυτή είναι η ολλανδική φιλοσοφία και αυτή ακολούθησα».

«Πάντα είχα στο μυαλό τον Παναθηναϊκό»

«Είναι περίεργο. Σε όλη μου την καριέρα έχω δουλέψει σε ομάδες με μεγάλη παράδοση. Είχα παίξει με ελληνικές ομάδες στο παρελθόν και δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα έλεγα ότι κάποια μέρα θα πάω στην Ελλάδα για να προπονήσω μια ομάδα. Από όλες τις ομάδες πάντα είχα μια στο μυαλό μου και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Επειδή είναι ομάδα με παράδοση. Είχα δει τον ¶γιαξ να κατακτά το πρώτο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο τελικό του «Γουέμπλεϊ» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και να τον νικάει με 2-0. Έτσι χωρίς να το ξέρω, είχα κάτι με αυτόν τον σύλλογο».

«Όλοι με υποδέχτηκαν με καλό τρόπο, ο κόσμος. Είναι πολύ διαφορετικός σύλλογος ο Παναθηναϊκός και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ αυτό. Οι Έλληνες είναι πολύ συναισθηματικοί άνθρωποι και τα πράγματα πάνε καλά. Ο λόγος που αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα είναι η φιλοδοξία του προέδρου. Να κερδίσουμε τίτλους. Ξόδεψε πολλά χρήματα για να κερδίσει πράγματα. Είμαστε η μόνη ελληνική ομάδα στην χώρα με ελληνικό πρόσωπο. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Τουλάχιστον το 50% της ομάδας απαρτίζεται από Έλληνες».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις