Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:30
UPD:13:12
A- A A+

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα για δεύτερη μέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

* Κανονικά λειτουργεί από σήμερα 4 Δεκεμβρίου το Γραφείο Κτηματογράφησης Ελληνικού, το οποίο έκλεισε στις 20 Νοεμβρίου λόγω της υπουργικής διάσκεψης του ΟΟΣΑ στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

* Στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η 115η Εκπαιδευτική Σειρά NADEFCOL, στο πλαίσιο του χειμερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού της σχολής σε χώρες της Ευρώπης. Σήμερα ο διοικητής της σχολής αντιστράτηγος W-D LOESER-DEU/Army θα συναντηθεί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, ενώ παράλληλα οι σπουδαστές της σχολής θα ενημερωθούν από Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής.

* Από σήμερα έως την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά η Τακτική Ασκηση Ανευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «Balkan Peace Support 2009» στο Κέντρο Προσομοίωσης Πολεμικών Παιγνίων «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη. Στην άσκηση θα συμμετέχουν 65 συνολικά στελέχη από την Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία και ΠΓΔΜ.

* Συνεδριάζει από σήμερα 4/12 έως τις 6/12 στη Θεσσαλονίκη υπό τον Στέφανο Π. Ταμβάκη, το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

* Αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εργασίες της 1ης Συνάντησης Συντονιστικών Συμβουλίων Δικτύων Νεολαίας Περιφερειών Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

* Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών που διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου με την Ενωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» ξεκινά η ημερίδα-ανοιχτό forum με θέμα: «Το περιβαλλοντικό έγκλημα» που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το πρώτο τραπέζι διαλόγου, θα συντονίσει η υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία θα κάνει εισαγωγική τοποθέτηση και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα ημερίδα με θέμα: «Αναθεώρηση Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής» παρουσία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή και του υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη.

* Στις 9:30 π.μ. στην Παλαιά Βουλή ημερίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με θέμα: «Σύγχρονες Προκλήσεις Θαλάσσιας Ασφάλειας», στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών «Ελλης» και «Λήμνου» κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων (1912-1913).

* Στις 10 π.μ. η υφυπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, θα εγκαινιάσει το 2 ο Γυμνάσιο-Λύκειο του Δήμου Αλεξανδρείας.

* Στις 11 π.μ. ο επίσημος εορτασμός της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νομαρχία Ημαθίας και στον Δήμο Βέροιας.

* Στις 11 π.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη του κυβερνήτη του γαλλικού πολεμικού πλοίου «Jean Bart», Gilles Boidevezi στο Δημαρχείο Πειραιά.

* Στις 11 π.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, συνάντηση του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι σύσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδου με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών, την Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος και την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σύσκεψη της υφυπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, με εκπροσώπους των συλλόγων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπροσώπους των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ημαθίας.

* Στις 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης θα παρουσιάσει τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

* Στη 1 μ.μ. συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου μ θέμα την αποσφράγιση ή μη οικονομικών προσφορών του ανοιχτού διαγωνισμού που διενεργήθηκε στις 9 Νοεμβρίου.

* Στη 1:30 μ.μ. έκτακτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τεχνικών Υποδομών της Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης.

* Στις 2 μ.μ. ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νοσοκομείων της Αχαΐας και τη συμμετοχή τοπικών βουλευτών, του νομάρχη, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπροσώπων των εργαζομένων στα νοσοκομεία του νομού.

* Στις 2 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου στον Τύπο της Ημαθίας.

* Από τις 3 μ.μ. έως τις 5:30 μ.μ. ελεύθερη η επίσκεψη στην κανονιοφόρο «Ελευθερία» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, την πυραυλάκατο «Σημαιοφόρος Σταράκης» στην Ερμούπολη της Σύρου, στο ναρκαλιευτικό «Πλειάς» στο Γαλαξίδι και το παράκτιο περιπολικό «Κελευστής Στάμου» στο λιμάνι των Οινουσσών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού για τον Προστάτη του Αγιο Νικόλαο.

* Στις 5 μ.μ. στο Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμούτου Δήμου του δήμου Θερμαϊκού, εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διεξαχθεί αγώνας γκολ-μπολ.

* Στις 7 μ.μ. η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο: «Πέραμα Κλειστόν» που είναι αφιερωμένη στον εργαζομένους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και πραγματοποιείται έως τις 13 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Μάνος Λοΐζος στη Νίκαια.

* Στις 7 μ.μ. ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης θα κάνει τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη Νομαρχία Πειραιά στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) – Μιαούλη 10, Πειραιάς. Σήμερα 4/12: από 12 μ. έως 9 μ.μ., Σάββατο 5/12 από 10 π.μ. έως 9 μ.μ. και Κυριακή 6/12 από 10 π.μ. έως 8 μ.μ.

* Στις 7:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ενιαίας Δημοκρατικής Ενωσης Κέντρου (ΕΔΕΚ). Τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, θα εκπροσωπήσει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης.

* Στις 8 μ.μ. στο κέντρο «Ακρόπολης» της Βέροιας, ομιλία της υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Σάββατο 5/12

* Από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 5:30 μ.μ. ελεύθερη η επίσκεψη στην κανονιοφόρο «Ελευθερία» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, την πυραυλάκατο «Σημαιοφόρος Σταράκης» στην Ερμούπολη της Σύρου, στο ναρκαλιευτικό «Πλειάς» στο Γαλαξίδι και το παράκτιο περιπολικό «Κελευστής Στάμου» στο λιμάνι των Οινουσσών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού για τον Προστάτη του Αγιο Νικόλαο.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), Roberto Kobeh Gonzalez, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 12:30 μ.μ. στην Ουάσινγκτον συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του National Geographic. Ο υπουργός θα ενημερωθεί για την πρωτοβουλία του οργανισμού να προβάλει τον ελληνικό πολιτισμό μέσω εκτενούς σειράς τηλεοπτικών προγραμμάτων, περιοδεύουσας έκθεσης στα μεγαλύτερα μουσεία της Αμερικής και αρθογραφίας στις διεθνείς εκδόσεις του περιοδικού National Geographic.

* Στις 2 μ.μ. γεύμα εργασίας του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Βασίλειο Κασκαρέλη.

* Στη Θεσσαλονίκη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, με τα μέλη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και ομιλία του στην 1η Συνάντηση Συντονιστικών Συμβουλίων των δικτύων νεολαίας από τις επτά περιφέρειες του ΣΑΕ.

Κυριακή 6/12

* Από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. από τις 3 μ.μ. έως τις 5:30 μ.μ. ελεύθερη η επίσκεψη στην κανονιοφόρο «Ελευθερία» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, την πυραυλάκατο «Σημαιοφόρος Σταράκης» στην Ερμούπολη της Σύρου, στο ναρκαλιευτικό «Πλειάς» στο Γαλαξίδι και το παράκτιο περιπολικό «Κελευστής Στάμου» στο λιμάνι των Οινουσσών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού για τον Προστάτη του Αγιο Νικόλαο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή