Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Κ. Παπούλια στην Τσεχία

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 13:45
A- A A+

Την πόλη Μπρνο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ολοκληρώνοντας σήμερα την επίσημη επίσκεψή του στην Τσεχία.

Σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο του Μπρνο εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ελλάδας γιατί η Τσεχία φιλοξένησε πολιτικούς πρόσφυγες από την Ελλάδα, μετά το τέλος του ελληνικού εμφυλίου πολέμου.

«Ανοίξατε τα σπίτια σας, την καρδιά και την ψυχή σας και υποδεχθήκατε τους συμπατριώτες μου, ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που εγκατέλειψαν την πατρίδα κάτω από τραγικές συνθήκες, οι οποίες δημιουργούνται από τον εμφύλιο πόλεμο», επεσήμανε ο κ. Παπούλιας μιλώντας με το δήμαρχο του Μπρνο Ρομάν Οντέρκα.

Οι Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες μετά το τέλος του εμφυλίου στην Ελλάδα, βρήκαν μια ζεστή και φιλόξενη γωνιά στην πόλη του Μπρνο, ανέφερ και πρόσθεσε ότι έζησαν εδώ, μεγάλωσαν, δημιούργησαν και εντάχθηκαν στην κοινωνία της πόλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αργότερα θα επισκεφθεί το Μοραβικό Εθνικό Μουσείο και θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη νότιας Μοραβίας, ευχήθηκε η βιομηχανική πόλη του Μπρνο να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στις προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνοτσεχικής συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή