Χαιρετίζει η Ελλάδα τη στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 18:25
UPD:18:48
A- A A+

Χαιρετίζει η Ελλάδα τη νέα στρατηγική του προέδρου των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνει την κοινή δέσμευση για την ειρήνευση της χώρας και υπογραμμίζει τη σημασία και την αξία των τεράστιων προσπαθειών που η κάθε χώρα της Συμμαχίας, ανάλογα με τις δυνάμεις της, έχει κάνει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να κάνει.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, ο κ. Δρούτσας, πρόσθεσε πως η Ελλάδα «πιστή στη δέσμευσή της θα συνεχίσει να στηρίζει αυτό τον κοινό αγώνα τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο, βάσει των γνωστών προσφάτων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ, αλλά θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια ιδιαίτερα και στο αναπτυξιακό επίπεδο, καθώς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας, σταθερότητας και προόδου για το λαό του Αφγανιστάν».

Δ. Δρούτσας: Δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και προόδου για το λαό του Αφγανιστάν

Δ. Δρούτσας: Δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και προόδου για το λαό του Αφγανιστάν

Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα, οι συνθήκες αυτές είναι απαραίτητες για να μπορέσει να αναλάβει μόνος του ο λαός του Αφγανιστάν την ευθύνη διατήρησης της ειρήνης στη χώρα, που είναι άλλωστε και η μόνη βιώσιμη προοπτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή