Ιράν: «Χρειαζόμαστε 20 μονάδες εμπλουτισμού ουρανίου»

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 11:52
A- A A+

Είκοσι ακόμη μονάδες εμπλουτισμού ουρανίου χρειάζεται το Ιράν προκειμένου να εξασφαλίσει αρκετά καύσιμα για τους πυρηνικούς του αντιδραστήρες, ενώ δεν έχει πρόθεση να αποσυρθεί από τη Συνθήκη Μη Διασποράς των Πυρηνικών Όπλων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Προκειμένου να εξασφαλίσουμε καύσιμα για τους πυρηνικούς μας αντιδραστήρες, χρειαζόμαστε 20 μονάδες εμπλουτισμού ουρανίου», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ο επικεφαλής της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, ο οποίος κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να εξωθήσει το Ιράν σε αποχώρηση από τη Συνθήκη Μη Διασποράς των Πυρηνικών Όπλων.

«Νομίζω ότι η Δύση προσπαθεί να μας εξαναγκάσει να αποχωρήσουμε επειδή έχει διαπιστώσει την συνέπειά μας στην προσχώρηση και αυτό δεν της αρέσει», δήλωσε ο Σαλέχι, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για απόσυρσή μας από τη Συνθήκη Μη Διασποράς των Πυρηνικών Όπλων».

Η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει την περασμένη Κυριακή ότι θα χτίσει 10 ακόμη μονάδες εμπλουτισμού ουρανίου σαν αυτή στη Νατάνζ, η οποία επιτηρείται από τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή