Γκαλέτι: Είχα πρόταση από την Γιούβε αλλά ήθελα Ολυμπιακό

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 13:08
A- A A+

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μίλησε στον «Φίλαθλο» για την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως η Γιουβέντους του είχε κάνει πρόταση αλλά προτίμησε να μείνει στον Πειραιά.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Γκαλέτι:

Για την «ερυθρόλευκη» καριέρα του: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα αισθάνθηκα ιδιαίτερος. Η αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος ήταν πρωτόγνωρη και δεν την είχα συναντήσει πουθενά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και έχω δεθεί με τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι είμαι δυόμισι χρόνια στην ομάδα. Θέλω πάντως να παίξω πολλά χρόνια και αν είναι δυνατόν να αποσυρθώ από τον Ολυμπιακό, όταν έρθει η ώρα. Είχα μία σημαντική πρόταση τα προηγούμενα χρόνια από τη Γιουβέντους αλλά την απέρριψα γιατί ήθελα να συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Το όνειρο μου είναι να αγωνίζομαι σε μία ομάδα που είμαι ευτυχισμένος και αυτός είναι ο Ολυμπιακός».

Για την πορεία στην Ευρώπη: «Εδώ που έχουμε φτάσει θα είναι αποτυχία αν δεν προκριθούμε στην επόμενη φάση. Όλα είναι υπέρ μας. Παίζουμε στην έδρα μας και χρειαζόμαστε ένα βαθμό. Έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θεωρώ πάντως ότι ο Ολυμπιακός έχει τα φόντα να διακριθεί».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Υπέφερα γιατί δεν μπορούσα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Ήμουν όμως πολύ ήρεμος γιατί δεν φοβήθηκα καθόλου την έκβαση του αγώνα. Παίξαμε πολύ καλά και ήμασταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό».

Για το Λέτο: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για αυτόν. Έπρεπε να γυρίσει στο Καραϊσκάκη και να παίξει εναντίον των πρώην συμπαικτών του. Χωρίς αμφιβολία, ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για εκείνον».

Για το ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Δεν συμφωνώ με αυτό που λένε ότι ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο ρόστερ. Και οι δυο ομάδες έχουν μεγάλους παίκτες. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα. Κάποια στιγμή φτάσαμε και οκτώ παίκτες να λείπουν από την ομάδα. Από την στιγμή που τα καταφέραμε να είμαστε πρώτοι αυτό τα λέει όλα. Αν ήμασταν όλοι οι παίκτες από την αρχή της σεζόν θα είχαμε περισσότερους βαθμούς».

Για το πρωτάθλημα: «Θα είναι μια μάχη μέχρι το τέλος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Δεν θα κριθεί τώρα το πρωτάθλημα αλλά στο τέλος. Όποιος είναι πιο σταθερός και κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καταφέρνει να φτάσει στον στόχο του. Είναι η ομάδα που έχει το μέταλλο του πρωταθλητή».

Για το Μήτρογλου: «Είναι ένας τρομερός παίκτης με μεγάλη αντίληψη του γκολ. Ειδικά για μας είναι πολύ σημαντικός αυτή την σεζόν. Μπήκε στην ομάδα και ανταποκρίνεται πολύ καλά. Μπορεί να κάνει καριέρα σε μεγάλα πρωταθλήματα. Σε λίγα χρόνια θα είναι από τους βασικούς παίκτες της εθνικής ομάδας».

Για τον Ζίκο: «Του αρέσει πρώτα απ' όλα η ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Εμείς έχουμε παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό. Είναι πολύ ανοικτό άτομο που μιλάει πολύ με όλους. Οποιοδήποτε πρόβλημα έχουμε το συζητάει με μας και πάντα σκέφτεται το καλύτερο για την ομάδα».

Για την δήλωση του Μιχάλη Μιχαήλ ότι δεν προσπαθεί στις προπονήσεις: «Παίζω δώδεκα χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο και αυτό είναι η καλύτερη απάντηση. Εγώ θέλω να παίζω σε όλα τα παιχνίδια καλά αλλά όταν παίζεις με μεγάλους αντιπάλους η αυτοσυγκέντρωση σου είναι φυσικό να είναι μεγαλύτερη. Από την άλλη είναι εντελώς διαφορετικό να παίζεις με ένα αντίπαλο που κλείνεται στην άμυνα. Η σεζόν ξεκίνησε πολύ άσχημα. Είχα τέσσερις-πέντε τραυματισμούς μέσα σε πέντε μήνες. Ελπίζω αυτός που πέρασα να είναι ο τελευταίος».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις