Στο WRC και επισήμως ο Ραϊκόνεν

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 13:26
A- A A+

Ο Κίμι Ραϊκόνεν θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι την επόμενη χρονιά, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Citroen. Ο Φινλανδός τόνισε ότι πρόκειται μόνο για το 2010.

Η πρόωρη λύση του συμβολαίου του από τη Ferrari και η ανεπιτυχής προσπάθειά του να πάει στη McLaren άφησαν τον Κίμι Ραϊκόνεν εκτός Formula1. Έτσι, ο Φινλανδός κοίταξε τις επιλογές του και οι φήμες έλεγαν ότι θα συνεχίσει τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τη Citroen. Τελικά, αυτό θα γίνει, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα από τη γαλλική ομάδα, που είναι μια επιλογή που ήθελε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, όπως δήλωσε και ο ίδιος.

«Πάντα ήθελα να αγωνιστώ στα ράλι, ειδικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε κάποιο σημείο στην καριέρα μου. Ευχαριστώ τη Red Bull, έχω την ευκαιρία να οδηγήσω το καλύτερο αυτοκίνητο, το Citroen C4. Αυτή είναι μια νέα, αλλά εξαιρετική πρόκληση», είπε ο Ραϊκόνεν, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Formula1 το 2011. «Για τώρα έχουμε υπογράψει ένα μονοετές συμβόλαιο και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.

Πραγματικά ανυπομονώ να δοκιμάσω το αυτοκίνητο και να πάρω την εκκίνηση του πρώτου ράλι». Από την πλευρά του το αφεντικό της Citroen, Ολιβιέ Κεσνέλ καλωσόρισε τον 30χρονο στην ομάδα.

«Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τον Κίμι Ραϊκόνεν στις τάξεις μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που επέλεξε τη Citroen», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Γάλλος. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδηγός του θα είναι ο συμπατριώτης του, Κάι Λίντστρομ, ο οποίος καθοδηγούσε τον Τόμι Μάκινεν, όταν κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις