Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-1

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 21:01
A- A A+

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στα Πηγάδια αφού πήρε το τρίποντο χάρη στο τέρμα του χαζομπαμπά Λεονάρντο στο 31ο λεπτό. Ανούσια κατοχή της μπάλας από την ομάδα του Ματζουράκη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 18ο λεπτό, όταν ο Όσκαρ βρέθηκε μόνος με τον Γκσπούρνιγκ αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει σε τετ α τετ.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο... χαζομπαμπάς Λεονάρντο στο 31ο λεπτό. Ο Μήτρογλου έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Βραζιλιάνο και αυτός σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες. Στον πανηγυρισμό ο βραχύσωμος μέσος πανηγύρισε εύκολα με την κλασσική κούνια, ενώ στην συνέχεια έκανε πως πίνει γάλα από το μπιμπερό.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι πήγε να κάνει το 0-2 για την ομάδα του Ζίκο αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη δεν κατάφερε να κάνει όσα ήθελε ο Έλληνας τεχνικός στο γήπεδο.

Με τον Σαΐφι και τον Κιντάνα προσπαθούσαν οι Ακρίτες αλλά δεν κατάφερναν να βγουν στην επίθεση με αξιώσεις. Ένα σουτ από τον Σαΐφι, το οποίο δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη, και ένα από τον Σταθάκη πάνω στον Έλληνα κίπερ ήταν όλες και όλες οι φάσεις για την Ξάνθη στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος, η Ξάνθη είχε την πρώτη ευκαιρία με τον Φαμπιανέζι από πλεονεκτική θέση να μην καταφέρνει να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Ο Ματζουράκης εντόπισε το αμυντικό πρόβλημα του Ολυμπιακού στην δεξιά πλευρά, αφού ο Γκαλέτι δεν μάρκαρε όπως θα έπρεπε, και έριξε στην μάχη τον Μαρσελίνιο, έτσι ώστε να πιέσει περισσότερο την ομάδα του Ζίκο.

Στο 64ο λεπτό οι Πειραιώτες βγήκαν στην κόντρα με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι αλλά το σουτ του Αργεντινού δεν μπόρεσε να βρει στόχο.Ένα λεπτό αργότερα η Ξάνθη πήγε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Μαρσελίνιο αλλά ο Νικοπολίδης, χάρη στην εμπειρία του, μάζεψε την μπάλα.

O Μαρσελίνιο πήγε να σκοράρει και στο 84ο λεπτό αλλά από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σουτάρει εύστοχα. Κάπου εκεί οι φάσεις τελείωσαν και ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο που τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Skoda Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Σαΐφι(58΄Λέιτε), Στρμπα(79΄Λουτσιάνο), Κιντάνα, Πόι, Σταθάκης, Φαμπιανέσι(58΄Φλίσκας).

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ(79΄Πάντος), Ρ. Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου(92΄Κατσικογιάννης), Λεονάρντο(67΄Ντομί), Μαρέσκα.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις