Καταχρηστική κρίθηκε η απεργία στην καθαριότητα

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 21:15
UPD:23:36
A- A A+

Καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων. Προηγήθηκε προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη στη δικαιοσύνη για λόγους ασφάλειας.

Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης προσέφυγε στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καθώς σύμφωνα με επιστολή του Αττικάρχη, υποστρατήγου κ. Σερέτη, εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι ασφάλειας της πόλης εξαιτίας των διαδηλώσεων που θα λάβουν χώρα από σήμερα Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, κάτι που θα πράξει και τη Δευτέρα σε συνάντηση που θα έχει με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση.

Νωρίτερα και αφού ενημερώθηκε από τον κ. Κακλαμάνη για την απόφαση των εργαζομένων να μην ανταποκριθούν στο αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από το δήμαρχο Αθηναίων να κινήσει επειγόντως κάθε νόμιμη διαδικασία, ώστε να ανασταλεί η απεργία και να αντιμετωπιστεί εντός της ημέρας το πρόβλημα.

Επικρίσεις ΚΚΕ, ΠΑΜΕ

Επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης και του Δημάρχου Αθηναίων διατύπωσαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

«Είναι απαράδεκτο. Η κυβέρνηση αντί να κάνει αποδεκτά τα δίκαια αιτήματα των απεργών εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δήμο της Αθήνας, μαζί με το δήμαρχο τους οδηγούν στα δικαστήρια, απειλώντας και εκβιάζοντας, με στόχο να σταματήσουν τον αγώνα τους», τόνισε το ΚΚΕ http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1751276 .

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ έκανε λόγο για «προσπάθεια τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της απεργίας» των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων στην καθαριότητα, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη πως «αντί να δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα των συμβασιούχων προχωρούν στην ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας» http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1751281 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή