Νικοπολίδης: Ομάδα πάθους και ενθουσιασμού

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2009 12:47
UPD:12:50
A- A A+

Ο Αντώνης Νικοπολίδης παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τον Ολυμπιακό, τη μάχη του πρωταθλήματος, τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό, τον Κετσπάγια αλλά και την Εθνική ομάδα διαψεύδοντας τα περί επιστροφής του.

Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού μίλησε στην εφημερίδα "Real News" για πολλά ενδιαφέρονται ζητήματα. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα της συνέντευξής του.

Για το πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα για την κορυφή! Θέλει τους τίτλους στην Ελλάδα και την διάκριση στην Ευρώπη. Το σημαντικό είναι όμως ότι ο κόσμος θέλει να ευχαριστιέται ποδόσφαιρο. Σίγουρα όταν έχεις κατακτήσει 12 από τα 13 πρωταθλήματα είσαι το φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ενισχυμένος και η μάχη θα κριθεί στο τέλος. Για πολλούς το πρωτάθλημα κρίνεται στα ντέρμπι. Θεωρώ ότι θα κριθεί στον δεύτερο γύρο και απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους».

Για τo ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Το ντέρμπι είναι ένα παιχνίδι. Παίξαμε στην έδρα μας με τον κόσμο πλάι. Ας είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι αυτοί οι τραυματισμοί και οι απουσίες είναι μόνο στα χαρτιά. Και με τόσες ελλείψεις καταφέραμε και κερδίσαμε. Η δύναμη και η εμπειρία έπαιξε ρόλο. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που διαθέτει παίκτες που δίνουν και την ψυχή τους στο γήπεδο. Είναι μία ομάδα του πάθους και του ενθουσιασμού. Είναι φυσικό να γιγαντώνεται μέσα από τα προβλήματα του».

Για την αιώνια κόντρα με τον Παναθηναϊκό: «Ζουν ακριβώς την ίδια πίεση! Είναι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν τους ίδιους στόχους. Δεν μπορεί να ζήσει η μία χωρίς την άλλη».

Για την εκτίμηση των οπαδών του Ολυμπιακού προς το αυτόν: «Όλη αυτή την εκτίμηση την κέρδισα μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα δεν είμαι καλός όλες τις φορές. Το ξέρω και εγω αυτό, αλλά έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό στον Ολυμπιακό. Ο κόσμος διακρίνει αυτούς που έχουν θέληση και δίνουν και τον εαυτό τους στο γήπεδο».

Για την κίνηση να υποδείξει στον Ζίκο αλλαγή στον αγώνα με την Αλκμάαρ: «Το ποδόσφαιρο για μένα είναι ένας τρόπος πειθαρχίας. Και την πειθαρχία πρέπει να την έχεις, είτε ως άνθρωπος είτε ως ποδοσφαιριστής. Δεν έπρεπε να υποδείξω τίποτα. Πρέπει να σεβόμαστε ότι αποφασίζει ο προπονητής. Στεναχωρήθηκα πολύ, του ζήτησα συγγνώμη και παραδέχθηκα το λάθος μου».

Για τo παιχνίδι με την ¶ρσεναλ: «Με ανησυχεί το γεγονός ότι θα αγωνιστούν με νεαρούς παίκτες. Ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και σίγουρα στα επόμενα χρόνια θα παίξουν στην πρώτη ομάδα. Δεν μπαίνεις ποτέ σε ένα παιχνίδι για να παίξεις για την ισοπαλία. Θα το 'χτυπήσουμε' με τον κόσμο δίπλα μας».

Για Ζίκο και Κετσπάγια: «Ο Ζίκο είναι ήρεμος άνθρωπος. Νομίζω ότι ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού. Θέλει να επιτίθεται και η ομάδα να βγάζει δύναμη στο γήπεδο. Αυτό θέλει και ο κόσμος. Ο Κετσπάγια πρόσφερε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν το δούμε πιο ψύχραιμα θα δούμε ότι βοήθησε. Δεν είχε πείσει όμως με την απόδοση που έβγαζε η ομάδα στο γήπεδο».

Για τον Κώστα Μήτρογλου: «Ο Κώστας είναι μεγάλο ταλέντο που του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του. Θέλει, όμως, ακόμα πολλή δουλειά. Κυρίως από τον ίδιο του τον εαυτό και την ομάδα. Ξέρεις πόσα ταλέντα χάθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια».

Για την Εθνική ομάδα και τις φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει με αφορμή τα μπαράζ με την Ουκρανία: «Ο κ. Ρεχάγκελ δεν με πήρε κανένα τηλέφωνο. Δεν τίθεται θέμα επιστροφής μου στην Εθνική. Γενικά στην ζωή μου όταν λέω κάτι το εννοώ. Είναι καλύτερα να πάνε τα παιδιά που πήραν την πρόκριση. Αυτοί το αξίζουν. Σπάνια στην ζωή μου έχω αδικήσει άνθρωπο. Η Εθνική μπορεί να διακριθεί. Θα παίξουν απαλλαγμένοι από το άγχος της πρόκρισης και αυτό θα τους δώσει έναν διαφορετικό αέρα. Το πιο βασικό είναι να δείξουν ότι υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις