Δ. Δρούτσας: «Όχι» στον εφ΄ολης της ύλης διάλογο με την Τουρκία

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2009 12:59
A- A A+

Απορρίπτει τον εφ΄ολης της ύλης διάλογο με την Τουρκία, τον οποίο προτείνει ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το «Το Βήμα» ο κ. Δρούτσας τονίζει ακόμη ότι «απειλές πολέμου δεν νοούνται. Όχι στην εποχή μας, πολύ περισσότερο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί».

Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημειώνει ότι «η Τουρκία πρόκειται να αξιολογηθεί αυστηρά και αντικειμενικά για όσα έπραξε και για όσα δεν έπραξε, χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις».

Επαναλαμβάνει δε τη στήριξη του κυπριακού λαού «όχι με λόγια, αλλά με πράξεις», προσθέτοντας πως Ελλάδα και Κύπρος πηγαίνουν στο Συμβούλιο «απολύτως συντονισμένες».

Σε ό,τι αφορά το χειρισμό του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας τονίζει ότι το «ανοιχτό μυαλό», για το οποίο μιλά η κυβέρνηση, σημαίνει «διπλωματία ενεργή και πρωτοβουλίες, να δείχνεις εσύ την κατεύθυνση. Δεν σημαίνει υπαναχώρηση από την εθνική κόκκινη γραμμή, για μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση [...]. Δεν σημαίνει συζήτηση για πάγιες, ιστορικά δικαιωμένες, ελληνικές θέσεις».

Αποκλείει τέλος κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο έτσι κι αλλιώς για θέση του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά και τώρα είναι ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή