Πολυχρονίου: Να παραμείνει ο Ότο

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2009 15:51
A- A A+

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Κώστας Πολυχρονίου, τονίζει σε δηλώσεις του, πως θα ήθελε να δει τον Ότο Ρεχάγκελ, να παραμένει στη «γαλανόλευκη» και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, μίλησε στο «NovaΣΠΟΡ FM» και σχολίασε την κλήρωση της Εθνικής, ενώ αναφέρθηκε και στην πολύτιμη προσφορά του Γερμανού κόουτς, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Πολυχρονίου:

Για την κλήρωση της Εθνικής:

«Εκ πρώτης όψεως η κλήρωση είναι δύσκολη γιατί πέσαμε πάνω σε ομάδες τις οποίες είχαμε συναντήσει στην Αμερική το 1994. Αυτό όμως δεν σημαίνει και κάτι, καθώς τόσο η Αργεντινή όσο και η Νιγηρία έχουν χάσει τη δυναμική που είχαν στο παρελθόν. Μπορεί να είναι καλύτερες από τη δική μας ομάδα αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τα πάμε καλά. Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει η συμμετοχή μας σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Όσες περισσότερες συμμετοχές έχουμε τόσο μεγαλύτερη εμπειρία αποκτούμε».

Για τους στόχους που πρέπει να θέσει η ομάδα του Ρεχάγκελ:

«Δεν πρέπει να περνάει από το μυαλό κανενός ότι έχουμε αποκλειστεί πριν καν παίξουμε τους αγώνες. Οι παίκτες της Εθνικής πρέπει να αγωνιστούν σε αυτά τα παιχνίδια σκεπτόμενοι πως μπορούν να τα κερδίσουν και να προκριθούν. Πρέπει να παίξουν ελεύθερα και ότι προκύψει. Δεν πρόκειται να τους κατηγορήσει κανένας αν δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν πειράζει αν δεν τα καταφέρουν. Μπορεί να μην είμαστε και η πρώτη ποδοσφαιρική δύναμη, όμως καταφέραμε κάτι που για πολλές μεγάλες ομάδες παραμένει όνειρο απατηλό. Πήραμε το EURO 2004. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου».

Για το αν αυτή η ελληνική «φουρνιά» παικτών, είναι η καλύτερη όλων των εποχών:

«Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη Εθνική από όλες του παρελθόντος. Έχει φέρει όμως τα πιο σημαντικά αποτελέσματα. Αυτή η ομάδα πάντως τα τελευταία χρόνια μας έχει κάνει όλους περήφανους».

Για το μερίδιο της επιτυχίας που αναλογεί στον κ. Ρεχάγκελ:

«Στον Ρεχάγκελ ανήκει ένα μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία αυτής της ομάδας. Δεν μπορούμε να λέμε ότι στις αποτυχίες είναι υπεύθυνος αυτός και στις επιτυχίες να τον ξεχνάμε. Πρέπει να αναγνωρίζεται η προσφορά των προπονητών σε μια ομάδα. Ο Ρεχάγκελ ήταν αυτός που οδήγησε την Ελλάδα στο EURO 2004 και δεν μπορούμε να του προσάψουμε τίποτα».

Για το αν πίστεψε ποτέ ότι ο κύκλος του Ρεχάγκελ στην Εθνική έχει κλείσει:

«Ήμουν ο μόνος που είχα ταχθεί υπέρ του, ενώ όλος ο κόσμος ήταν εναντίον του. Έχω κάτσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και γνωρίζω το πώς μπορεί να σκέφτεται ένας προπονητής. Αυτό που προέχει πάντα είναι να πάει καλά η Εθνική. Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν και αυτό που μένει είναι οι επιτυχίες. Αν τις επιτυχίες ωστόσο τις φέρει ένας ξένος αυτό δεν θα έπρεπε να ενοχλεί κανέναν».

Για το αν θα ήθελε να δει τον Γερμανό τεχνικό να παραμένει στον πάγκο της Εθνικής και μετά το Μουντιάλ:

«Από τη στιγμή που ο Ρεχάγκελ είναι ο άνθρωπος που έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες με την Εθνική γιατί να μην παραμείνει και μετά το Μουντιάλ. Έχει πετύχει πολλά με την Εθνική και του αξίζει. Ο Ρεχάγκελ είναι μια επιτυχημένη λύση και θα μπορούσε να παραμείνει στον πάγκο και μετά το Μουντιάλ».

Για τον Νίκο Νιόπλια, που όπως φημολογείται θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Ρεχάγκελ:

«Αν υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης του Ρεχάγκελ ο Νίκος είναι η καλύτερη λύση. Θα ήθελα να τον δω να προχωράει».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις