Αφγανιστάν: Εκκληση Χαμίντ Καρζάϊ στη διεθνή κοινότητα για υπομονή

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 07:48
A- A A+

Να δείξει υπομονή έως ότου το Αφγανιστάν αναπτύξει την ικανότητά του να αναλάβει μόνο του την ασφάλειά του, ζήτησε χθες από την τηλεοπτική εμφάνισή του στο δίκτυο CNN ζήτησε από την διεθνή κοινότητα ο Αφγανός πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάϊ.

Στην πρώτη του συνέντευξη σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε το σχέδιό του για την αποστολή άλλων 30.000 δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο Καρζάϊ τόνισε πως ευελπιστεί ότι εντός δύο ετών θα ξεκινήσει η ανάληψη της ασφάλειας ορισμένων τμημάτων της χώρας από τις ίδιες τις αφγανικές δυνάμεις.

Ο Καρζάϊ δήλωσε πως η διορία που έθεσε ο Ομπάμα για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων τον Ιούλιο του 2011 αποτελεί έναν στόχο για τους Αφγανούς ώστε να αρχίσουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ασφάλειά τους.

«Θα βάλουμε τα δυνατά μας ως αφγανικός λαός για να το κάνουμε το συντομότερο. Αλλά, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δείξει υπομονή μαζί μας και για την πραγμάτωση των στόχων στο Αφγανιστάν. Εάν τούτο αργήσει, τότε θα πρέπει να μείνουν μαζί μας», τόνισε ο Καρζάϊ, προσθέτοντας ότι ευελπιστεί πως οι αφγανικές δυνάμεις θα μπορέσουν να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας στο σύνολο της χώρας εντός μίας πενταετίας, με τη λήξη της νέας θητείας του.

«Εμείς ως Αφγανοί θα βάλλουμε τα δυνατά μας για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο και ελπίζουμε πως και οι σύμμαχοί μας θα μας υποστηρίξουν για να πραγματώσουμε αυτόν τον στόχο», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή