Ονδούρα: Στην πρεσβεία της Βραζιλίας θα παραμείνει ο Σελάγια

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 07:52
A- A A+

Στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην πρωτεύουσα της Ονδούρας δήλωσε ότι θα παραμείνει ο ανατραπείς πρόεδρος της χώρας, Μανουέλ Σελάγια, για όσο καιρό του επιτρέψει η Μπραζίλια λέγοντας παράλληλα ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρος.

«Για όσον καιρό έχω την υποστήριξη της Βραζιλίας θα παραμείνω εδώ», τόνισε ο Σελάγια, σε τηλεφωνική του συνδιάλεξη από την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Τεγκουσιγκάλπα, η οποία είναι σταθερά περικυκλωμένη από στρατιώτες της Ονδούρας.

Ο Σελάγια, που ανατράπηκε τον Ιούνιο, αλλά κατέφερε να επιστρέψει στη χώρα τον Σεπτέμβριο - και έκτοτε να παραμένει στην πρεσβεία της Βραζιλίας - κατήγγειλε ως παρωδία τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, αλλά τόνισε στο πρακτορείο Reuters πως δεν αποκλείει συνάντησή του με τον εκλεγέντα πρόεδρο Πορφίριο Λόμπο, ως δείγμα της βούλησής του για συμβιβασμό.

«Είμαι δημοκράτης. Πάντοτε συνομιλώ», τόνισε ο Σελάγια για τις συνομιλίες με τον Λόμπο.

Η Βραζιλία, ως περιφερειακή δύναμη, δεν αναγνωρίζει την εκλογή του Λόμπο, διότι οι εκλογές διοργανώθηκαν από μία ντε φάκτο κυβέρνηση. Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναθεωρήσει τη νίκη του Λόμπο ως γεγονός ξεχωριστό από το πραξικόπημα και δυνητικά νόμιμη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή