Ταραχές στην Τεχεράνη

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 11:01
UPD:12:03
A- A A+

Νέες συγκρούσεις στην Τεχεράνη μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην κεντρική πλατεία της ιρανικής πρωτεύουσας οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν γκλομπς και δακρυγόνα για να απωθήσουν τους διαδηλωτές που φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα.

Αστυνομικοί και Φρουροί της Επανάστασης είχαν προειδοποιήσει την αντιπολίτευση να μην εκμεταλλευτεί τη σημερινή κυβερνητική συγκέντρωση για την Ημέρα των Φοιτητών προκειμένου να οργανώσει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι αρχές έχουν τονίσει ότι θα αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε παράνομη συγκέντρωση. Η Ημέρα των Φοιτητών καθιερώθηκε στη μνήμη τριών φοιτητών που σκοτώθηκαν το 1953 επί Σάχη.

Σύμφωνα με ιρανική ιστοσελίδα μεταρρυθμιστών, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο γυναικών που διαδήλωναν έξω από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, σημείο της πόλης όπου έχει προγραμματιστεί η κεντρική κυβερνητική διαδήλωση.

Μεταδίδει επίσης ότι μετά από εντολή των αρχών διεκόπη το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ώστε οι διαδηλωτές να μην μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή