ΝΔ: Ο Δ. Αβραμόπουλος πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Τακτικού Συνεδρίου

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 13:16
UPD:13:45

Ο βουλευτής ΑΆ Αθηνών και τ. υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

A- A A+

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, καθήκοντα Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ανατίθενται στον βουλευτή ΑΆ Αθηνών και τ. υπουργό, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Εν τω μεταξύ, μηνύματα με παραλήπτες εντός κι εκτός του κόμματός του έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, με την πρώτη συνέντευξή του, μετά την εκλογή του.

Στη συνέντευξη-δημοσιεύθηκε χθες στην «Καθημερινή»-ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Θα στηρίξω τον πρωθυπουργό στη μάχη κατά της διαφθοράς. Κι όχι απλώς θα τον στηρίξω. Αν το θέλει πραγματικά, θα μπούμε σε μιαν «άμιλλα», ποιος θα φέρει τις πιο ολοκληρωμένες, τις πιο καταλυτικές πρακτικές λύσεις για τη συντριβή της διαφθοράς», αλλά και διατύπωσε τη διαφωνία του με το γερμανικό εκλογικό μοντέλο, υποστηρίζοντας ότι «μπορούμε και χωρίς αυτό να χτυπήσουμε τη διαφθορά.

Μην τα συνδέουμε, αυτά τα δύο. Η εφαρμογή τέτοιου εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα θα δημιουργούσε απόλυτα αρχηγικά κόμματα».

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται απολύτως κατηγορηματικός για όσα στελέχη της Ν.Δ. φέρονται να έχουν αναμειχθεί σε σκάνδαλα, καθώς τόνισε ότι «κάηκαν».

Επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τον κ. Κάρολο Παπούλια, ότι για τα Σκόπια ισχύει η «κόκκινη γραμμή» του Βουκουρεστίου και πως για την Τουρκία ισχύει η θέση: «Πλήρης ευθυγράμμιση με το κοινοτικό κεκτημένο, πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Αναφερόμενος στα της Ν.Δ. διαμήνυσε ότι «το εύρος της νίκης δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διχάσει τη βάση», προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες αξιοποίησης των στελεχών ανεξαρτήτως του «στρατοπέδου» στο οποίο εντάχθηκαν κατά την εσωκομματική αναμέτρηση.

Ο κ. Σαμαράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα παραστεί στις εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Γερμανία (Βόννη), στις 9 και 10 του μηνός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή