ΚΚΕ: Οι πρυτανικές αρχές μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 14:05
UPD:14:36
A- A A+

Οι πρυτανικές αρχές βρίσκονται μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα, ή να χάνουν το κεφάλι τους ή να φωνάξουν την Αστυνομία να καταλύσει το άσυλο, παρατήρησε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και το θέμα του ασύλου.

Οι πρυτανικές αρχές βρίσκονται μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα, ή να χάνουν το κεφάλι τους ή να φωνάξουν την Αστυνομία να καταλύσει το άσυλο, παρατήρησε η κα Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, «υπάρχει τρόπος η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι φοιτητικοί σύλλογοι που πρέπει να λειτουργήσουν, και όχι γενικά και αφηρημένα οι φοιτητικές παρατάξεις, να αναλάβουν την περιφρούρηση των ιδρυμάτων».

Στο σημείο αυτό, η γ.γ. του ΚΚΕ γνωστοποίησε πως αντιπροσωπεία του Κόμματος και της ΚΝΕ επισκέφθηκε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστου Κίττα στο νοσοκομείο. «Εκτιμήσαμε την ανάγκη να του συμπαρασταθούμε γιατί πραγματικά εκεί βρέθηκε μόνος του να αντιμετωπίζει μια βία η οποία δεν είχε κανένα νόημα πέρα από το να συκοφαντήσει αντικειμενικά το νεανικό και το λαϊκό κίνημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Α. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν απέχει από την επέτειο της δολοφονίας ενός παιδιού

Α. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν απέχει από την επέτειο της δολοφονίας ενός παιδιού

«Τo KKE -υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα- καθόλου δεν απέχει από την επέτειο της δολοφονίας ενός παιδιού, κάτι που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το ΚΚΕ μετέχει όμως, σε κινητοποιήσεις και δραστηριότητες οι οποίες σήμερα έχουν ως επίκεντρο τα προβλήματα της μόρφωσης και τα προβλήματα της δουλειάς».

«Τιμάς μια επέτειο και ένα γεγονός προσαρμόζοντας, αν θέλετε, το περιεχόμενό της και στις επείγουσες ανάγκες της στιγμής. Η καλύτερη τιμή σε αυτή την επέτειο είναι η ιεράρχηση δραστηριότητας για θέματα μόρφωσης και δουλειάς. Και άλλωστε θύμα των συνεπειών αυτής της πολιτικής ήταν και ο Αλέξης», παρατήρησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ένα δυναμικό δυνατό κίνημα πρέπει να έχει και σωστά αιτήματα και στόχους που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των εργαζομένων και ταυτόχρονα πρέπει να περιφρουρείται, να αυτοπεριφρουρείται, από κάθε ενέργεια που μπορεί να το εκθέσει σε μηχανισμούς τρομοκράτησης και συκοφαντίας. Αυτοπεριφρούρηση σημαίνει, εσωτερική αυτοπεριφρούρηση, μακριά από κάθε μηχανισμό καταστολής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή