Γ. Πεταλωτής: Η Αθήνα δεν είναι ανοχύρωτη πόλη

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 14:31
UPD:17:11

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

A- A A+

Το μήνυμα είναι ότι η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις της χώρας δεν είναι ανοχύρωτες, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την αντίδραση της Αστυνομίας κατά τα χθεσινά επεισόδια.

Κληθείς εξάλλου να απαντήσει στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στη σχετική απάντηση του υπουργού, επισημαίνοντας ακόμη πως οι προσαγωγές είναι νόμιμο μέτρο που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Γ. Πεταλωτής: Η Αθήνα δεν είναι ανοχύρωτη πόλη

Γ. Πεταλωτής: Η Αθήνα δεν είναι ανοχύρωτη πόλη

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση-απάντησή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την έκπληξή του για το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας είναι όμως, αυτό είναι εσωτερικό πρόβλημα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου», παρατήρησε.

«Η εκ των υστέρων ενοχοποίηση της επικοινωνίας (του υπουργού με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ) από πλευράς του κ. Χρυσοχοΐδη εισάγει νέα πολιτικά ήθη στην πολιτική πρακτική. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να υπερασπιστεί τις επιλογές του, προσωποποίησε τις πολιτικές αντιθέσεις. Η ειρηνική, μαχητική και περιφρουρημένη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του ΣΥΝ στη χθεσινή πορεία αποτέλεσε το δείγμα της δικιάς μας γραφής», απάντησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι μηχανισμοί του συστήματος έχουν έτοιμα σχέδια για την αντιμετώπιση των λαϊκών αγώνων. Αποδείχτηκε ότι είναι αδίστακτοι στη χρησιμοποίηση μέσων και μεθόδων. Εκτός από την ωμή κρατική βία, χρησιμοποιούν και αξιοποιούν την προβοκάτσια και τον αντικομμουνισμό, προκειμένου να τρομοκρατήσουν, να συκοφαντήσουν και να ματαιώσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των νεανικών λαϊκών συνειδήσεων. Να παγιδεύσουν το οργανωμένο λαϊκό, ταξικό κίνημα ή να πάρουν νέα μέτρα καταστολής σε βάρος του», υπογραμμίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Επίσης, μεταξύ άλλων, το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τα λαϊκά στρώματα και ειδικά τους νέους, «να απορρίψουν τις κολακείες και τα καλέσματα κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζουν ως αντίθετες προς το σύστημα δράσεις, οι οποίες μόνο το σύστημα δεν ενοχλούν».

«Δεν τίθεται θέμα ευθύνης του κ. Νιώτη»

Ερωτηθείς σχετικά με τη σύλληψη των παιδιών του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, κατά την αστυνομική επιχείρηση στο «Ρεσάλτο», χώρο τον οποίο ο ίδιοςχαρακτήρισε ως «πολιτικό καφενείο» και όχι «γιάφκα», ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε: «Όσον αφορά στον κ. Νιώτη, είναι ένας αξιολογότατος κοινοβουλευτικός άνδρας, έμπειρος, πολιτισμένος, με πολύ μεγάλη εμπειρία και αξιοπρέπεια και φυσικά, δεν τίθεται θέμα ευθύνης του».

Για την επίθεση στον πρύτανη Χρ. Κίττα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας, κατά την κατάληψη της Πρυτανείας και εξέφρασε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης απέναντι στο πρόσωπο του Πρύτανη. Πρόσθεσε δε ότι ήδη υπάρχει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σε ερώτηση για το εάν με αφορμή την κατάληψη και την επίθεση προς τον Πρύτανη, η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει το νόμο για το άσυλο, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι όπου τίθεται θέμα ασύλου υπάρχει ο σχετικός νόμος.

«Ή θα έπρεπε να υπάρχει πρόσκληση των πρυτανικών αρχών ή θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας, εφόσον πληρούνταν οι προϋποθέσεις του νόμου και κάτι τέτοιο δεν έγινε», εξήγησε ο κ. Πεταλωτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή