ΚΚΕ: Στόχος των κατασταλτικών μηχανισμών το λαϊκό κίνημα

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 18:19
A- A A+

Eντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατυπώνει το ΚΚΕ, με αφορμή τη δράση ομάδων κουκουλοφόρων, την οποία χαρακτηρίζει προβοκατόρικη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει πως η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευτεί «την προβοκατόρικη δράση των ομάδων κουκουλοφόρων προκειμένου να εμφανίσει σαν αναγκαίο κακό τη γενικευμένη δράση των δυνάμεων καταστολής, των ΜΑΤ, των καμερών παρακολούθησης, των προληπτικών συλλήψεων μακριά από τα επεισόδια, των τρομονόμων».

Υποστηρίζει μάλιστα πως το ίδιο έκανε στο παρελθόν και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Προσθέτει ακόμη πως στόχος της δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών είναι το ίδιο το λαϊκό κίνημα, «να προστατέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Μόνο η ανάπτυξη ενός μαζικού, δυνατού, ανυπότακτου και περιφρουρημένου εργατικού - λαϊκού κινήματος μπορεί να αντιμετωπίσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή τη δυνατότητα και την προοπτική εχθρεύονται όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος, που θέλουν τους εργαζόμενους και ειδικά τη νεολαία ή υποταγμένους ή αποπροσανατολισμένους σε μικροαστικές, ανούσιες ψευτοεπαναστατικές δράσεις που δεν ανησυχούν την πλουτοκρατία, το κράτος της, το σύστημα της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή