Περισσότερους ρύπους θα προκαλέσει το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 18:54
A- A A+

Eννέα φορές περισσότερους ρύπους σε σύγκριση με το προηγούμενο Μουντιάλ αναμένεται να προκαλέσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2010, που θα γίνει στη Νότια Αφρική.

Βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι οι αποστάσεις που θα καλύψουν οι ομάδες και οι φίλαθλοι που θα μετακινηθούν στη Νότια Αφρική είναι πολύ μεγαλύτερες, σε σύγκριση με τις αποστάσεις που καλύφθηκαν στο Μουντιάλ της Γερμανίας.

«Εκτιμούμε ότι οι επιπτώσεις του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής στο περιβάλλον είναι εννέα φορές πιο σοβαρές σε σύγκριση με το Μουντιάλ της Γερμανίας» δήλωσε η Ντόρα Ντέο, διευθύντρια της νοτιοαφρικανικής κυβερνητικής υπηρεσίας για το κλίμα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη.

Η επιβάρυνση για το περιβάλλον θα προέλθει σε ποσοστό 85% από τις αεροπορικές μεταφορές, αλλά και τις χερσαίες μετακινήσεις στις πόλεις της Νότιας Αφρικής όπου θα γίνουν αγώνες.

Σύμφωνα εξάλλου με εκτιμήσεις του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), οι συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λόγω της διοργάνωσης του Μουντιάλ στη Νότια Αφρική θα είναι διπλάσιες από εκείνες που προκλήθηκαν από την Ολυμπιάδα του Πεκίνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή