Συνάντηση Π. Γερουλάνου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 21:53
UPD:08/12/2009 10:15
A- A A+

Συνάντηση με επίκεντρο θέματα που αφορούν στην ομογένεια, την ενίσχυση της προσπάθειας προσέλκυσης Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας, αλλά και τρόπους προβολής του ελληνικού πολιτισμού, είχαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Ο προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας υποδέχτηκε τον κ. Γερουλάνο στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

«Είναι πάντα ιδιαίτερη χαρά η επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή. Οι συζητήσεις μας με τον Αρχιεπίσκοπο είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες, τα θέματα τα οποία συζητούμε πάντα αφορούν και την ελληνική κοινότητα στην Αμερική, αλλά και θέματα πολιτισμού πέρα από τα σύνορα αυτής της χώρας», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

«Είχαμε την ευκαιρία για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβα Υπουργός να κάνουμε μία σε βάθος κουβέντα και νομίζω στις ημέρες και τους μήνες που έρχονται μπροστά μας θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε διάφορα θέματα. Προσβλέπω σ' αυτή τη συνεργασία και ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε τον υπουργό για την «ωραία και δημιουργική επίσκεψη».

«Έχω έναν ιδιαίτερο λόγο να ευχαριστώ τον Υπουργό γιατί έχει ένα μεγάλο όνομα, το όνομα Γερουλάνος, και συμβαίνει να έχω μνήμες και ακόμα και με τον προπάππο του, έναν κορυφαίο, τον κορυφαίο Έλληνα γιατρό στον 20ο αιώνα, και επομένως είχα έναν πρόσθετο λόγο να χαρώ τη σημερινή επίσκεψη», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι «είχε ιδιαίτερο λόγο το ότι η επίσκεψη γίνεται από έναν Υπουργό που ασχολείται με θέματα πολιτισμού και θέματα αθλητισμού και τουρισμού, τα οποία είναι πάρα πολύ ζωτικά θέματα για τη σύγχρονη Ελλάδα».

«Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση επί των θεμάτων αυτών, και είχα τη δυνατότητα και εγώ προσωπικά να δω τι μπορεί να γίνει από πλευράς και δικής μας εδώ συμβολής, αλλά και γενικότερα, ώστε να αυξηθεί ο σωστός και καρποφόρος τουρισμός για την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα μας είναι ένας τόπος ο οποίος είναι κορυφαίος για επίσκεψη, θα πω για προσκύνημα από όλον τον κόσμο», ανέφερε, ενώ ευχήθηκε στον κ. Γερουλάνο «κάθε επιτυχία στο μεγάλο και ωραίο έργο το οποίο ανέλαβε».

Αργά απόψε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα μεταβεί στην έδρα του ΟΗΕ, όπου θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα την Επιστροφή και Αποκατάσταση των Αγαθών της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις Χώρες Προέλευσής τους.

Αύριο το βράδυ ο κ. Γερουλάνος θα εγκαινιάσει την έκθεση «Οι καταβολές του Ελ Γκρέκο: Η ζωγραφική εικόνων στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη», στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, στο Μανχάταν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή