FIFA: Οι πέντε υποψήφιοι για τον κορυφαίο παίκτη

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 21:58
A- A A+

Τους πέντε υποψήφιους ποδοσφαιριστές για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο για τη φετινή χρονιά ανακοίνωσε την Δευτέρα η FIFA.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα και νικητής της φετινής «Χρυσής Μπάλας», Λιονέλ Μέσι, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ενώ είναι το φαβορί για την κατάκτηση και αυτής της τιμητικής διάκρισης.

Παράλληλα, το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάντο, θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι ενώ υποψήφιοι είναι επίσης οι Κακά, Τσάβι, και Αντρές Ινιέστα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και οι πέντε παίκτες αγωνίζονται στα δύο μεγαθήρια του ισπανικού πρωταθλήματος, την κάτοχο του Champions League, Μπαρτσελόνα, και τη «βασίλισσα», Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο νικητής του διαγωνισμού της FIFA για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, αναδεικνύεται από τις ψήφους των προπονητών των εθνικών ομάδων και των αρχηγών τους, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν συμπατριώτες τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο νικητής θα ανακοινωθεί από τη διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου στις 21 Δεκεμβρίου σε εκδήλωση που θα γίνει στη Ζυρίχη.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις