¶μεσες δράσεις από τους κύριους ρυπαντές ζητά ο Αλ Γκορ

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 00:35
A- A A+

Την ανάγκη άμεσης δράσης των κύριων χωρών - ρυπαντών, όπως οι ΗΠΑ ή η Κίνα, προκειμένου να περιορισθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

«Με την κρίση να επιδεινώνεται με ταχύτητα με μεγάλο Τ, θα πρέπει να λάβουμε περισσότερες πολιτικές αποφάσεις σε πλανητικό επίπεδο για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να εξασφαλίσουμε από τις βασικές χώρες να επιλύσουν το πρόβλημα», τόνισε ο νομπελίστας Ειρήνης για το 2007, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Φρανς 3.

«Υπάρχουν σημαντικές μεταβολές, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Κίνα, όμως οι μεταβολές αυτές δεν μπορούν να πάνε όσο μακριά θα ελπίζαμε», σημείωσε ο κ. Γκορ.

Υπογράμμισε δε πως «κάθε χρόνο η κρίση επιδεινώνεται με 90 εκατ. τόνους ρύπων να διαχέονται στην ατμόσφαιρα, και η επιστημονική κοινότητα μας προειδοποιεί πως οι συνέπειες θα είναι ακόμη δεινότερες και θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή εάν δεν δράσουμε άμεσα».

Παράλληλα, ο κ. Γκορ, μιλώντας στο εβδομαδιαίο περιοδικό Παρί Ματς επαίνεσε την περιβαλλοντική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Εκείνοι που μΆ εκπλήσσουν είναι όσοι διατείνονται πως δεν έχει κάνει τίποτε. Απεναντίας, εδώ και έναν χρόνο έχει κάνει πολλά, σε πλήρη ρήξη με τον προκάτοχό του. Επέβαλε νέους κανονισμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίας, έκανε υποχρεωτική την μέτρηση της ρύπανσης, χρήσιμη για να καταγγέλλουμε τις παραβιάσεις», τόνισε.

Υπενθύμισε, τέλος, πως στη Γερουσία έχει κατατεθεί προς συζήτηση ένας περιβαλλοντικός νόμος. «Αυτές οι πρόοδοι είναι μεν άτολμες, κινούνται όμως προς την σωστή κατεύθυνση», ανέφερε.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή