Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 05:00
UPD:05:42
A- A A+

Ασθενείς βροχές στα δυτικά και βόρεια με ομίχλες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Βροχές αρχικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς τοπικές ομίχλες το πρωΐ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα που βαθμιαία θα ενταθούν, με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα αυτά που κατά τόπους θα είναι ισχυρά και έως το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα ενώ τη νύχτα αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: Στα δυτικά κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν στα βόρεια σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 Μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή