Γ. Πεταλωτής: Σκληρά μέτρα μόνο για τη φοροδιαφυγή

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 15:57
UPD:16:00

«Έχουμε θέσει όλο εκείνο το πλαίσιο ώστε να μπορούμε να φτάσουμε στην ανάταξη της οικονομίας με κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη και γνώμονάς μας είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων ομάδων ώστε να ελαφρυνθεί η καθημερινότητά τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

A- A A+

«Σκληρά μέτρα θα πάρουμε μόνο όσον αφορά στη φοροδιαφυγή», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ για μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

«Έχουμε θέσει όλο εκείνο το πλαίσιο ώστε να μπορούμε να φτάσουμε στην ανάταξη της οικονομίας με κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη και γνώμονάς μας είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων ομάδων ώστε να ελαφρυνθεί η καθημερινότητά τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ο διάλογος για το φορολογικό θα ξεκινήσει στα πλαίσια του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου και ότι από εκεί και πέρα θα τεθούν όλα τα ζητήματα για έναν ένα δίκαιο φορολογικό νόμο.

Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει διαδικασία διαβούλευσης προκειμένου όλοι οι φορείς, πολίτες και κόμματα να αναπτύξουν τις θέσεις τους για να υπάρξει, αφενός, φορολογικός νόμος που θα εμπεδώσει το αίσθημα εμπιστοσύνης του Έλληνα πολίτη προς την πολιτεία και, αφετέρου, «ανάκτηση της αξιοπιστίας μας προς του κοινωνικούς και ευρωπαίους εταίρους».

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το φορολογικό συντελεστή των κερδών των ανώνυμων εταιρειών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα ισχύσουν και ότι οι θέσεις της κυβέρνησης θα φανούν όταν ξεκινήσει ο διάλογος.

Αναφερόμενος στον ευρύτερο κοινωνικό διάλογο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε: «Επιζητούμε διάλογο ουσιαστικό, ανοιχτό στην κοινωνία, επικεντρωμένο σε στόχους προτάσεις και θέσεις στα μεγάλα ζητήματα».«Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το πώς θα γίνει η έναρξη του διαλόγου», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV