Ζίκο: Μόνος στόχος η νίκη

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 18:19

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Ολυμπιακού έστειλε μήνυμα πρόκρισης στον κόσμο της ομάδας.

A- A A+

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζίκο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την μάχη με την ¶ρσεναλ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα πρόκρισης στον κόσμο της ομάδας.

«Όπως σας είχα πει, η ομάδα που θα κερδίσει τα περισσότερα εντός έχει και την ευκαιρία να περάσει στην επόμενη φάση. Αν το κάνουμε αύριο θα περάσουμε», τόνισε αρχικά ο Ζίκο και συνέχισε λέγοντας: «Παρόλο που εμείς αν κερδίσουμε περνάμε, έχουμε και δεύτερο αποτέλεσμα που μας βολεύει. Η ¶ρσεναλ είναι μεγάλη ομάδα και αν και έρχεται με τα δεύτερα, εμείς θα αγωνιστούμε σαν να παίζαμε με τους πρώτους. Θέλω να μπαίνουμε στο γήπεδο με στόχο τη νίκη».

Ζίκο: Μόνος στόχος η νίκη

Ζίκο: Μόνος στόχος η νίκη

Για το αν έχει παρακολουθήσει την ¶ρσεναλ στο ματς με την Σίτι: «Όντως θα παίξουν περίπου οι ίδιοι παίκτες. Εγώ θα προτιμούσα να παίζω με τους βασικούς γιατί δίνει περισσότερη σημασία η νίκη μας. Το λέω γιατί αυτό μπορεί να δώσει χαλαρότητα στους βασικούς, όταν παίζουν με δεύτερους. Στην ¶ρσεναλ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού οι νέοι μπορούν να τρέξουν πολύ και να μας δυσκολεύουν αφάνταστα. Αυτοί οι παίκτες δεν έχουν πολλές ευκαιρίες και θα προσπαθήσουν να την αρπάξουν από τα μαλλιά. Για αυτό και εγώ πέρασα το μήνυμα στους παίκτες μου πως παίζουμε με την ¶ρσεναλ».

Για το σχήμα του Ολυμπιακού: «Δεν είναι εντελώς έτοιμος ο Ζαϊρί. Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι και αν δω πως μπορεί θα τον έχω στον πάγκο. Η βασική ενδεκάδα θα είναι αυτή της Ξάνθης».

Για το αν περίμενε ο Ολυμπιακός να παίζει για την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική: «Δεν έχει σημασία σε ποιο ματς κρίνεται. Αρκεί να είναι στα χέρια σου και να μην περιμένεις κάποια άλλη ομάδα. Είμαστε μια ομάδα με πολλά προβλήματα και απουσίες αλλά παρόλα αυτά είναι στο χέρι μας».

Για το αν θα παίξει αμυντικά: «Δεν θα παίξουμε αναλόγως με το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε χώρους. Δεν ξεκινάμε με την προοπτική πως θα κλειστούμε πίσω. Θα προσπαθήσουμε να μην δώσουμε την ευκαιρία στην ¶ρσεναλ να μην επιτεθεί. Θα μπούμε με στόχο τη νίκη και μόνο τη νίκη. Δεν θέλουμε να χάσουμε αυτή την πρόκριση».

Για το ρυθμό του αγώνα: "Με το συγκεκριμένο ρόστερ που έρχονται δεν έχουν καλύτερα αποτελέσματα από εμάς. Ο κορμός του Ολυμπιακού είναι καλύτερος. Δεν πάνε πίσω και αυτοί στα προβλήματα. Ο Φαν Πέρσι, ο Εντουάρντο και ο Ροζίτσκι απουσιάζουν λόγω τραυματισμού».

Για το αν ο Λεονάρντο παίξει πιο μέσα και για τον Νιγηριανό που θα δοκιμαστεί με την δεύτερη ομάδα: «Η ομάδα θα παίξει όπως και με την Ξάνθη. Ο Λεονάρντο στην επίθεση θα βγαίνει μπροστά και στην άμυνα θα συγκλίνει για να καλύπτει χώρους. Αν ο Ζαϊρί ήταν σε καλή κατάσταση θα ξεκινούσε αυτός. Ο Λεονάρντο αναγκάζεται να παίξει εκεί γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για τον Νιγηριανό. Δεν έχει προπονηθεί ποτέ μαζί μας».

Για το αν σκέφτεται το δώρο της ¶λκμααρ: «Σίγουρα θα ήταν ευπρόσδεκτο. Χρειαζόμαστε και θέλουμε τα δώρα. Η Αλκμάαρ θέλει τη νίκη για να συνεχίσει αλλά εμείς θα δούμε πρώτα το δικό μας ματς».

Για τον κόσμο: «Πιστεύω πως οι νέοι παίκτες όλο και κάπως επηρεάζονται από μια δυνατή ατμόσφαιρα και ευελπιστώ ο κόσμος να μας βοηθήσει».

Για την απόλυση Τεν Κάτε: «Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό το θέμα. Θέλω μόνο να μιλήσω με τον Ολυμπιακό. Και εγώ έπαθα το ίδιο πριν τρεις μήνες στην ΤΣΣΚΑ. Αυτά έχει η ζωή, όταν κερδίζεις μένεις και όταν χάνεις φεύγεις».

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος τόνισε αρχικά: «Δεν νομίζω πως θα παίξει σημαντικό ρόλο. Σε κάθε ματς έχουμε άγχος αλλά είμαστε αποφασισμένοι για τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Στη συνέχεια, υποστήριξε: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα της ¶ρσεναλ. Κοιτάμε την ομάδα μας. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι για το τρίποντο και την πρόκριση. Είναι από τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς. Μας δίνει την έξοδο στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση. Δεν είναι παγίδα ο διπλός στόχος. Δεν σκεφτόμαστε την ισοπαλία. Πάμε μόνο για τη νίκη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχος μας. Είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου μας».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις