Πρόστιμο στον Πρόεδρο για ένα ποτήρι σαμπάνια

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009 22:27

A- A A+

Από 40.000 δηνάρια (617 δολάρια) καλούνται να καταβάλλουν ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, o υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Σνέζανα Σάμαρτζιτς Μάρκοβιτς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Βελιγραδίου, Αλεξάνταρ Αντιτς, για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός αθλητικού χώρου.

Το παράπτωμά τους; Ηπιαν σαμπάνια στο γήπεδο, γιορτάζοντας την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον αγώνα με την εθνική Ρουμανίας, στις 10 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος, ο υπουργός και ο δήμαρχος εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους η αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με το νόμο, είναι παράνομη η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στο εσωτερικό των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η ελάχιστη ποινή που προβλέπεται είναι 30.000 δηνάρια και η μέγιστη 50.000 δηνάρια. Αν επαναληφθεί το αδίκημα, απαγορεύεται η παρουσία του παραβάτη σε αθλητικές διοργανώσεις. Οι Τάντιτς, Μάρκοβιτς και ¶ντιτς δεν επικαλέστηκαν ασυλία και δεν προσέλαβαν συνηγόρους.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, ο οποίος έχει προθεσμία οκτώ ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, είχε δηλώσει στο δικαστή ότι δεν γνώριζε ότι η κατανάλωση αλκοόλ, απλά και μόνο για πρόποση, απαγορεύεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή