Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 05:00
UPD:05:32
A- A A+

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στην Ηπειρο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές με υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και το Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 7 Μποφόρ και τη νύχτα θα φτάσουν τα 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και τη νύχτα και στα υπόλοιπα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και προς το βράδυ τοπικά στο Ιόνιο 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και το βράδυ στα βόρεια ανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιόνια τη νύχτα στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αυξημένες νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς αργότερα στην Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ.

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σ περιοχές της βόρειας χώρας με υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και τη Μακεδονία. Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο 8 με 9 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή