Η ατζέντα της ημέρας

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 05:38
UPD:08:59
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς η σημερινή.

* Συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων.

* Συνεδριάζει από σήμερα έως και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

* Στη Βόννη βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με αντιπροσωπεία του κόμματος θα παραστεί στις εργασίες του εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγονται σήμερα και αύριο στη Γερμανία.

* Στην 8η Ευρω-Μεσογειακή διάσκεψη υπουργών Εμπορίου (8th EUROMED Trade Minister Conference) που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης.

* Στη Νότια Αφρική θα βρίσκεται από σήμερα έως τις 13 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για να συμμετάσχει στο συνέδριο του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ.

* Στις 10 π.μ., συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριο Καρογιάν.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, Igor Levitin.

* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές-μέλη τους από την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη για τις προτεραιότητες του υπουργείου.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Συνήγορο του Πολίτη, Γιώργο Καμίνη.

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Τραγάκη, με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριο Καρογιάν, στο πλαίσιο της επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα για τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Πολιτική & Γελοιογραφία 1960 - 2000».

* Στις 10:30 π.μ. συνέντευξη Τύπου στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων Κρήτης για τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο.

* Στις 11 π.μ. περιοδεία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην Olympic Catering.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, με τον συμπρόεδρό του στη Μεικτή Διϋπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Igor Levitin.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για τις εργασιακές σχέσεις και τα αποθεματικά των ταμείων.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηναίων συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου, Νικήτα Κακλαμάνη, με θέμα τη συμμετοχή της Αθήνας στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη στην Κοπεγχάγη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) συνέντευξη Τύπου για το Κτηματολόγιο που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συνέντευξη του προέδρου, Μύρωνα Μιχαηλίδη, για την παρουσίαση της Χριστουγεννιάτικης και Πρωτοχρονιάτικης συναυλίας, του DVD για τα 50 χρόνια της Ορχήστρας και της τιμητική διάκριση της ΚΟΘ από την Ενωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής για το τελευταίο CD της Ορχήστρας με έργα Ildebrando Pizzetti.

* Στις 12:30 μ.μ. συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

* Στη 1 μ.μ. πρόγευμα εργασίας του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, Igor Levitin.

* Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β', τον οποίο θα συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον πρόεδρο της «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς», Κώστα Μπακούρη.

* Στις 2:15 μ.μ. δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη και του Ρώσου υπουργού Μεταφορών, Igor Levitin.

* Στις 3:15 μ.μ συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με μαθητές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των οικολογικών οργανώσεων WWF και GREENPEACE, «Μαζί για το Κλίμα».

* Στις 3:30 μ.μ. στο Ιδρυμα Ευγενίδου, συμπόσιο με τίτλο: «Το Νερό στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πρόγραμμα Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τον ΣΕΒ, καθώς και με την στήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

* Στις 5 μ.μ. συνεδριάζει ο ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, για ενημέρωση από τον υφυπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη.

* Στις 5 μ.μ. στο Ρέθυμνο συνέντευξη Τύπου του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη.

* Στις 5:30 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών διάλεξη του καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, David Charles με θέμα: «Aristotle on Taste and Touch». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

* Στις 5:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης εκδήλωση για την παιδική διγλωσσία διοργανώνει το Τμήμα Επιστημών Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με τη συνεργασία του Ινστιτούτου και το περιοδικό για τη διγλωσσία και τον πολυπολιτισμό στην εκπαίδευση και την κοινωνία, «Πολύδρομο».

* Στις 5:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η αναγόρευση του διεθνούς φήμης Ελληνα σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

* Στις 6 μ.μ. στην κοινότητα Αργυροπουλίου ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια της Ροδακινιάς και του Αμπελιού, διοργανώνει το τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας σε συνεργασία με το τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης Τυρνάβου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυροπουλίου.

* Στις 6 μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη νομοθεσία περί ζωοτροφών από κλιμάκιο προϊσταμένων και στελεχών του Τμήματος Ζωοτροφών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

* Στις 6 μ.μ. παρουσία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, συνεδρίαση με τον γραμματέα της περιφερειακής επιτροπής και τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών Περιφέρειας Κρήτης.

* Στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’ θα παρουσιάσει την επανέκδοση της μετάφρασης της Καινής Διαθήκης από τον Μάξιμο Καλλιουπολίτη.

* Από τις 6:30 μ.μ. έως τις 9:30 το βράδυ θα λειτουργήσει παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 14 ετών, στο ισόγειο του Νομαρχιακού Μεγάρου Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού εμβολιασμών του πληθυσμού για την νέα γρίπη Α (Η1Ν1). Ο εμβολιασμός θα γίνεται κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2813 410715 από τις 8:30 το πρωΐ έως τις 2 μ.μ.

* Στις 6:30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαριάνθης Θ. Παλάζη με τίτλο: «Ενα όνομα, δύο τόποι. Επιβάτες Ανατολική Θράκης, Νέοι Επιβάτες Θεσσαλονίκης», από το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

* Στις 7 μ.μ. στη Μητρόπολη Λαγκαδά διάλεξη του προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νικόλαου Μέρτζου, με θέμα: «Ο Αλέξανδρος και η οικουμένη» που διοργανώνει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Λαγκαδά.

* Στις 7:30 μ.μ. ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, σε συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου, στο Κέντρο Φάρος.

* Στις 8 μ.μ. στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Κωνσταντίνος Βολανάκης, ο ποιητής της θάλασσας». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή