ΔΟΕ: Η Θάνου ντρόπιασε τον εαυτό της και το Ολυμπιακό κίνημα

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 22:32
A- A A+

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΔΟΕ αποφάσισε την Τετάρτη (9/12) κατά τη συνεδρίασή της στη Λωζάννη να μην δώσει το χρυσό μετάλλιο των 100μ της Μάριον Τζόουνς στην Κατερίνα Θάνου.

Η ιστορία γνωστή... Τόσο της Μάριον Τζόουνς, όσο και της Κατερίνας Θάνου. Η Αμερικανίδα «πλήρωσε» τη χρήση απαγορευμένων ουσιών με διασυρμό, φυλάκιση και αφαίρεση μεταλλίων, η Ελληνίδα συνεχίζει να πληρώνει τα γεγονότα της 13ης Αυγούστου του 2004. Κι ας μην έχει βρεθεί ποτέ «θετική» σε αναβολικά.

Το σίριαλ της αναδιανομής των μεταλλίων που κατέκτησε η Τζόουνς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του, όμως η διαμάχη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας με τους «Αθάνατους» θα έχει, όπως όλα δείχνουν, συνέχεια.

Αυτό που ακουγόταν καιρό τώρα για το μετάλλιο των 100μ «επισημοποιήθηκε» την Τετάρτη (9/12) με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε να μην το δώσει στην Κατερίνα Θάνου, που ήταν δεύτερη στη συγκεκριμένη κούρσα.

«Η ΔΟΕ πιστεύει ότι έχει ισχυρά ηθικά και καλά νομικά επιχειρήματα για την απόφαση αυτή. Η Θάνου ντρόπιασε τον εαυτό της και το Ολυμπιακό κίνημα, αποφεύγοντας τρεις ελέγχους ντόπινγκ. Δεν είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να δώσουμε μετάλλια. Είναι μία περίπτωση όπου δεν προβαίνουμε σε καμία ενέργεια.

Αποφασίσαμε να μην της δώσουμε μία τιμή που πιστεύουμε ότι δεν δικαιούται. Πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση και πιστεύω πως είναι η πρώτη φορά που ένα χρυσό μετάλλιο μένει χωρίς κάτοχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Ανταμς, σχολιάζοντας την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής σχετικά με τη Θάνου.

Η υπόθεση αναμένεται να εξελιχθεί σε αρκετά επεισόδια ακόμη, καθώς οι προθέσεις της Ελληνίδας αθλήτριας, σε μια τέτοια περίπτωση, έχουν γίνει ήδη γνωστές, με την προσφυγή της στο CAS, προκειμένου να δικαιωθεί.

Μεταξύ άλλων, η ΔΟΕ παρέδωσε στους νέους κατόχους τους το χρυσό μετάλλιο των 200μ και το χάλκινο του μήκους, ενώ ακόμη εκκρεμούν τα μετάλλια των σκυταλοδρομιών 4Χ100μ και 4Χ400μ, καθώς αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου της Λωζάννης, μετά την προσφυγή των τότε συναθλητριών της Τζόουνς, που ζητούν να κρατήσουν τα μετάλλιά τους.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις