Πρωτιά στην εκπνοή για Φιορεντίνα

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 23:58
A- A A+

Ένα γκολ του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στο 90' χάρισε τη νίκη και την πρωτιά στη Φιορεντίνα, με τη Λιόν να αρκείται στη δεύτερη θέση του ομίλου. Νίκη για τους «βιόλα» στο ¶νφιλντ με 2-1 και θρίαμβος των Γάλλων με 4-0 επί της Ντέμπρετσεν.

Λίβερπουλ-Φιορεντίνα 1-2 (43' Μπεναγιούν-63' Γιόργκενσεν, 90' Τζιλαρντίνο)

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η Λίβερπουλ έκανε το 1-0 με τον Γιόσι Μπεναγιούν (43') να ξεφεύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Φρέι.

Στο 63' η Φιορεντίνα απάντησε με ένα εξαιρετικό γκολ του Γιόργκενσεν, που ισοφάρισε για τους «βιόλα». Η Λίβερπουλ δέχτηκε ένα ακόμα χτύπημα στο ήδη πληγωμένο ευρωπαϊκό προφίλ της, όταν στο 90' ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στη Φιορεντίνα.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Καβαλιέρι, Ακουιλάνι, ¶γγερ, Τζέραρντ, Μπεναγιούν, Κάιτ (65' Τόρες), Μασεράνο (86' Αουρέλιο), Ινσούα, Ντάρμπι, Σκρτελ, Ντοσένα

Φιορεντίνα: Φρέι, Κρόλντρουπ, Ντοναντέλ, Τζιλαρντίνο, Νατάλι, Μοντολίβο, Γιόργκενσεν (71' Βάργκας), Πασκουάλ, Σαντάνα (71' Μαρκιόνι), Κομότο, Ντε Σιλβέστρι (83' Καστίγιο)

Λιόν-Ντέμπρετσεν 4-0 (25' Γκομίς, 44' Μπαστός, 59' Πιάνιτς, 76' Α. Σισόκο)

Οι παίκτες της Λιόν εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος του Βάργκα, βγήκαν στην αντεπίθεση και με τον Γκομίς να αντιδρά γρηγορότερα απο τον Λάτσκο άνοιξε το σκορ σε κενή εστία, καθώς ο Πάντιτς ήταν εξουδετερωμένος.

Οι Γάλλοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 44', όταν ο Μπαστός βρήκε ελεύθερο χώρο και με ένα μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 2-0. Η Λιόν «τελείωσε» το παιχνίσι το 59' όταν μετά από σέντρα του Μπαστός ο Πιάνιτς μόλις που ακούμπησε την μπάλα για να διαμορφώσει το 3-0.

Ο Αλί Σισόκο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 76' μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Λιόν: Γιορίς, Κρις, Μπουμσόνγκ, Μπαστός, Ρεβεγιέρ, Γκοβού, Μακούν, Γκομίς (67' Λ. Λόπεζ), Ντελγκάδο, Σισόκο, Γκοναλόν

Ντέμπρετσεν: Πάντιτς, Ράμος (57' Κις), Μποντνάρ, Μέσζαρος, Μιγιαντινόσκι, Σζέλεσι, Βάργκα, Κουλιμπαλί, Σζάκαλι (75' Φέτζεσιν), Τσβίτκοβιτς, Λάτσκο.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις