Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 05:00
UPD:05:34
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 9 Μποφόρ στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα. Τα φαινόμενα στην Κεντρική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία θα είναι ισχυρά αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα θαλάσσια κα παραθαλάσσια 8 με 9 με τάση εξασθένησης από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα. Βελτίωση το βράδυ από τα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, κυρίως στα ανατολικά τμήματα, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, αλλά το απόγευμα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια 8 με 9 με τάση εξασθένησης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι 5 με 7 με τάση ενίσχυσης στη διάρκεια της νύχτας. Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Από το βράδυ χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί. Τη νύχτα στα δυτικά θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 5 με 7 με τάση ενίσχυσης στη διάρκεια της νύχτας. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα. Τα φαινόμενα θα είναι αρχικά ισχυρά αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 8 με 9 Μποφόρ με τάση εξασθένησης από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στη Δυτικά Ελλάδα και τη Μακεδονία προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερα υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί το πρωΐ στην Ηπειρο και τη Μακεδονία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή