Επίδειξη αδιαλλαξίας από τον Ν. Γκρούεφσκι

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 09:21

«Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν ήθελε να βρεθεί λύση. Έθετε τέτοιους όρους, που καμία κυβέρνηση και κανείς πολιτικός από την άλλη μεριά δεν θα μπορούσε να τους αποδεχτεί. Είπα ευθέως και στον κ. Παπανδρέου ότι καμία κυβέρνηση, τα επόμενα 100 χρόνια, δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοια αιτήματα και όρους», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

A- A A+

«Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν ήθελε να βρεθεί λύση. Έθετε τέτοιους όρους, που καμία κυβέρνηση και κανείς πολιτικός από την άλλη μεριά δεν θα μπορούσε να τους αποδεχτεί. Είπα ευθέως και στον κ. Παπανδρέου ότι καμία κυβέρνηση, τα επόμενα 100 χρόνια, δεν πρόκειται να αποδεχτεί τέτοια αιτήματα και όρους».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι από τη Βόννη, όπου συμμετέχει στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ.

Όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι το θέμα θα επανέλθει στους επόμενους έξι μήνες (σ.σ. κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας), ωστόσο όπως σημείωσε, αυτό δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για τη χώρα του, καθώς (από πλευράς Ε.Ε.) δεν υπάρχει καμία δέσμευση για λήψη σχετικής απόφασης.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή