Ποδηλασία: Αποχωρεί το 2011 ο Λανς ¶ρμστρονγκ

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 23:21
A- A A+

Ο Λανς ¶ρμστρονγκ ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει οριστικά από το χώρο της ποδηλασίας το 2011, ευελπιστώντας ότι μέχρι τότε θα έχει καταφέρει να κατακτήσει τον 8ο τίτλο του στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας.

Το 2005 στην πρώτη ανακοίνωση αποχώρησής του έφυγε με τον τίτλο του «βασιλιά» στη μεγάλη διοργάνωση του Παρισιού, έχοντας κατακτήσει επτά τρόπαια. Έπειτα από 3.5 χρόνια σε ρόλο θεατή, ο Τεξανός πρωταθλητής αποφάσισε να επιστρέψει τον Ιανουάριο του 2009.

Αγωνιζόμενος πλέον με τη φανέλα της Astana και έχοντας ως συναθλητή και αρχηγό του τον διάδοχό του, Αλμπέρτο Κονταδόρ, ο ¶ρμστρονγκ περιορίστηκε στην 3η θέση στους αγώνες της Γαλλίας. Συνεχίζει όμως, μέχρι να βρεθεί και πάλι στην κορυφή, όπως ο ίδιος τόνισε.

Η νέα περίοδος θα τον βρει και πάλι σε άλλη ομάδα, τη «Radioshack», όπου τον ακολούθησαν οι περισσότεροι από την ομάδα της Astana, εκτός φυσικά από τον Ισπανό πρωταθλητή, τον οποίο θα βρει απέναντί του.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αριζόνα για προετοιμασία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και με δηλώσεις του στην Gazzatta dello Sport έκανε γνωστά τα σχέδιά του για το μέλλον. «Θα αποσυρθώ το 2011», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι στο διάστημα των δύο αυτών ετών θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει και πάλι στον Γύρο της Γαλλίας.

Τι θα γίνει όμως με τον Κονταδόρ, ο οποίος θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο του; «Ο Αλμπέρτο είναι ένας εκπληκτικός αθλητής, σπουδαίο ταλέντο. Δεν είμαι ηλίθιος, ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τον νικήσω. Κάποιος είπε ότι είναι αδύνατον. Θα το δούμε...», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη νέα του ομάδα, ο 38χρονος πλέον πρωταθλητής σχολίασε: «Αυτή η ομάδα δεν δημιουργήθηκε για μένα. Είμαι 38. Οι βλέψεις μας είναι πάνω από τον ¶ρμστρονγκ».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις