Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 05:00
UPD:05:41
A- A A+

Πρόσκαιρα βελτιωμένο καιρό στα δυτικά και τη Μακεδονία με τοπικές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, καταιγίδες στα θαλάσσια κα παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στα βορειοδυτικά, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες στα θαλάσσια τις πρωϊνές ώρες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 8 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και τοπικά στα δυτικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωΐ πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωΐ στα ανατολικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιόνια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Κατά τόπους τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν την Στερεά και τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρά.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 Μποφόρ. Σταδιακά στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή