Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 06:05
UPD:08:33
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η σημερινή.

* Σήμερα στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα θα φιλοξενήσει εκδήλωση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου, με θέμα τα προβλήματα του περιβάλλοντος που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

* Aπό σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων από την Αθήνα μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων.

* Ολοκληρώνεται σήμερα από τον ΟΑΕΔ η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών όλων των δικαιούχων για την προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και του ειδικού βοηθήματος μακροχρόνια ανέργων, που κανονικά καταβάλλονται μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2010, καθώς και του δώρου Χριστουγέννων, από όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

* Στις Βρυξέλλες για δεύτερη ημέρα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Για την Κοπεγχάγη αναχωρεί σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πρασίνων προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαβουλεύσεις και τις κινητοποιήσεις για το κλίμα.

* Ξεκινά σήμερα στον Δήμο Αμαρουσίου ο κατ' οίκον εμβολιασμός ανήμπορων δημοτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) αλλά αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

* Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γερακίου θα βρίσκεται σήμερα η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης.

* Στην Αίγινα θα μεταβεί σήμερα το πρωΐ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος όπου θα προσκυνήσει στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου και στην Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά.

* Στις 8 π.μ. στην Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος Ψυχικού-Φιλοθέης συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών για τον θάνατο συμμαθητή τους σε τροχαίο. Οι μαθητές ζητούν την κατασκευή πεζογέφυρας.

* Στις 10 π.μ. η έναρξη της δεύτερης συνόδου εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

* Στις 11 π.μ. περιοδεία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην Olympic Catering.

* Στη 1 μ.μ. στις Βρυξέλλες, συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

* Στις 2 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού, Γιώργο Μόσχο και την εννεαμελή Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την Παρακολούθηση της Εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα.

* Στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Caravel ομιλία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με θέμα: «Ανισορροπίες στην Ευρωπαϊκή διατροφική αλυσίδα», στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο: «Ελληνική Διατροφή» που διοργανώνουν η ΠΑΣΕΓΕΣ και η COGECA.

* Στις 7 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί στην Παλαιά Βουλή για να παραστεί στην τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Ξανθόπουλος-Πνευματικός» του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

* Στις 7:30 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρου, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

Σάββατο 12/12

* Στις 10:30 π.μ. ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει στις εργασίες της επίσημης Συνόδου Κορυφής στην Κοπεγχάγη για το κλίμα.

* Στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εκδήλωση διαπολιτισμικού διαλόγου με θέμα: »Πολιτισμική ετερότητα και σχολική επιτυχία: ζήτημα αιχμής για το ελληνικό σχολείο», διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο για την Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα συλλαλητήριο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στο παγκόσμιο κάλεσμα για «Δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική κρίση – Κοπεγχάγη 2009».

* Στη 1 μ.μ. στην Πλατεία Κοινοβουλίου της Κοπεγχάγης (Christiansborg Slotsplads ) ξεκινά η διεθνής διαδήλωση: «Πρώτα ο πλανήτης-πρώτα οι άνθρωποι». Στη διαδήλωση θα λάβει μέρος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κυριακή 13/12

* Το πρωΐ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου με τη συμμετοχή των παρακαθήμενων των δύο Εκκλησιών Αλεξανδρείας και Ελλάδος, Θεόδωρου και Ιερώνυμου αντιστοίχως.

* Σήμερα η δενδροφύτευση του Κοκκιναρά Πεντελικού. Την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων για την προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Ορους στηρίζει η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς συμμετέχοντας στην δενδροφύτευση.

* Στις 9:30 π.μ. η πρώτη εθελοντική δράση για Ατομα με Αναπηρία που διοργανώνει το γραφείο νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Οι εθελοντές θα αναλάβουν να αναπτύξουν φιλική σχέση με άτομα με αναπηρίες και θα τα συνοδεύουν σε εξόδους και λοιπές δραστηριότητες, οι οποίες θα καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής.

* Στις 11:30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη δωρεάν θεατρική παράσταση με τίτλο : «Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρούτζ», ευγενική προσφοράς της διεύθυνσης του Ράδιο Σίτυ, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης της Νομαρχίας για Ατομα με Αναπηρία.

* Στις 12 το μεσημέρι ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, θα παραστούν στη δενδροφύτευση σε αναδασωτέα έκταση στις πυρόπληκτες περιοχές της Πεντέλης.

* Στις 5:15 μ.μ. στο Blue Lotus Hall στην Κοπεγχάγη, ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα: «Αριστερές εναλλακτικές προτάσεις» που διοργανώνει η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας, το Die Linke Γερμανίας, Μπλόκο της Αριστεράς Πορτογαλίας, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Αριστερό Κόμμα Σουηδίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή