Αλ. Τσίπρας: Εχουμε αρχίσει ήδη να βουλιάζουμε

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 14:01
UPD:14:05

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είσαστε μια κυβέρνηση σχεδόν υπηρεσιακή και πηγαίνετε στις Βρυξέλλες, παίρνετε εντολές, έρχεστε εδώ και κινδυνολογείτε. Αυτό κάνετε δύο μήνες τώρα».

A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, παρατήρησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης και πρόσθεσε: «Παντού ανασφάλεια, παντού αβεβαιότητα, πουθενά σταθερή εργασία».

Εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είσαστε μια κυβέρνηση σχεδόν υπηρεσιακή και πηγαίνετε στις Βρυξέλλες, παίρνετε εντολές, έρχεστε εδώ και κινδυνολογείτε. Αυτό κάνετε δύο μήνες τώρα».

Την κατηγόρησε επίσης ότι «δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση». «Γιατί έξοδος από την κρίση», τόνισε, «χωρίς προστασία της απασχόλησης, χωρίς πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας και χωρίς αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας δεν μπορεί να υπάρξει».

«Ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ μέχρι και προτάσεις για τη μονιμοποίηση των stage είχε κάνει. Ως κυβέρνηση στέλνετε 40.000 ανθρώπους στο δρόμο. Ως αντιπολίτευση είχατε ψηφίσει πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τους συμβασιούχους. Ως κυβέρνηση νομοθετείτε οκτάμηνες συμβάσεις έργου στο δημόσιο τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γιατί δεν προχωράτε, κύριε υπουργέ, σε στοχευμένη πολιτική για τη στήριξη της απασχόλησης;», δήλωσε απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

« Αλλάξτε πορεία, κύριε υπουργέ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Αλλάξτε πορεία, διότι προεκλογικά είχατε θέσει ένα δίλημμα στον ελληνικό λαό, είχατε πει “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”».

«Και ο κόσμος σας ψήφισε για να αλλάξετε. Αλλά εσείς όχι μόνο δεν αλλάζετε, αλλά ζητάτε να βουλιάξουμε και όλοι μαζί αγκαλιά, συζητώντας, κάνοντας διαλόγους, διαβουλευόμενοι, να βουλιάξουμε όλοι μαζί», είπε και κατέληξε:

«Ε δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να συνδράμουμε σε αυτή την πολιτική. Θα είμαστε απέναντι σ΄αυτή την πολιτική διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία γιατί έχουμε ήδη αρχίσει να βουλιάζουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή