Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά - ασφαλιστικό

Βουλή
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 17:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, και στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την ανεργία.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για ανεύθυνη στάση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδρασή του. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από κινδυνολογίες.

«Σέρνεστε πίσω από το ΚΚΕ και με προσχηματικούς τρόπους βγαίνετε έξω από την απόπειρα επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας και έρχεστε εδώ για να ζητήσετε και τα ρέστα. Αυτή η πολιτική στάση είναι ανεύθυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

«Ο μαξιμαλιστικός πολιτικός λόγος είναι μια μορφή πολιτικής στάσης αλλά δεν αφορά μια υπεύθυνη πολιτική κυβέρνηση», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, παρατήρησε από την πλευρά ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Παντού ανασφάλεια, παντού αβεβαιότητα, πουθενά σταθερή εργασία».

Εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είσαστε μια κυβέρνηση σχεδόν υπηρεσιακή και πηγαίνετε στις Βρυξέλλες, παίρνετε εντολές, έρχεστε εδώ και κινδυνολογείτε. Αυτό κάνετε δύο μήνες τώρα».

Την κατηγόρησε επίσης ότι «δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση». «Γιατί έξοδος από την κρίση», τόνισε, «χωρίς προστασία της απασχόλησης, χωρίς πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας και χωρίς αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας δεν μπορεί να υπάρξει».

«Γιατί δεν προχωράτε, κύριε υπουργέ, σε στοχευμένη πολιτική για τη στήριξη της απασχόλησης;», δήλωσε απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

« Αλλάξτε πορεία, κύριε υπουργέ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Αλλάξτε πορεία, διότι προεκλογικά είχατε θέσει ένα δίλημμα στον ελληνικό λαό, είχατε πει “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”».

«Και ο κόσμος σας ψήφισε για να αλλάξετε. Αλλά εσείς όχι μόνο δεν αλλάζετε, αλλά ζητάτε να βουλιάξουμε και όλοι μαζί αγκαλιά, συζητώντας, κάνοντας διαλόγους, διαβουλευόμενοι, να βουλιάξουμε όλοι μαζί», είπε και κατέληξε:

«Ε δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να συνδράμουμε σε αυτή την πολιτική. Θα είμαστε απέναντι σ΄αυτή την πολιτική διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία γιατί έχουμε ήδη αρχίσει να βουλιάζουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή