ΚΚΕ: Ετοιμάζεται άμεση κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 17:26
A- A A+

Επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, διατύπωσε το ΚΚΕ, κατηγορώντας τον κ. Παπανδρέου πως επιχείρησε να «αποκοιμίσει το λαό, ώστε να μην βρει ισχυρή αντίσταση η σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που έχει ήδη εξαπολύσει η κυβέρνησή του στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό και στους μισθούς και την οποία τώρα ετοιμάζει να κλιμακώσει με νέα πιο σκληρά μέτρα και σε σύντομο χρονικό διάστημα».

«Ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στη Σύνοδο ότι θα υλοποιήσει στο ακέραιο τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ, πολύ πριν τις εκλογές και πριν την κρίση, στο λαό λέει ότι ‘σκληρά μέτρα θα λάβει μόνο κατά της διαφθοράς’ και της σπατάλης. Την ίδια στιγμή εκθειάζει τους Έλληνες τραπεζίτες και επιθυμεί συναίνεση τύπου Ιρλανδίας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Δεν υπάρχουν πια περιθώρια στο λαό για αυταπάτες και για χάσιμο χρόνου», υπογραμμίζει, σημειώνοντας πως «οι στόχοι της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό αποκαλύπτουν την αλήθεια. Η μετατροπή της σύνταξης σε προνοιακό επίδομα, οι παροχές και η Υγεία ανάλογα με τις εισφορές κάθε εργαζόμενου, η ύπουλη και εκβιαστική παράταση του εργάσιμου βίου ως τα βαθιά γεράματα αποδεικνύουν πόσο οδυνηρά και άγρια είναι για τους εργαζόμενους τα μέτρα που επιθυμούν οι μεγάλοι επιχειρηματίες και επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, με την συναίνεση της ΝΔ και τις οδηγίες της ΕΕ».

Υποστηρίζει δε πως «τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό αν ο λαός δεν σηκώσει αποφασιστικά το κεφάλι και δεν παλέψει ενωμένος για το δίκιο του» και ζητά «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, καμία θυσία για τα κέρδη και τα συμφέροντά της».

Καταλήγοντας τονίζει ότι «η επιτυχία της απεργίας στις 17 του Δεκέμβρη και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις πρέπει να είναι η πρώτη μεγάλη ισχυρή κοινή απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών και της νεολαίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή