Αλ. Παπαρήγα: «Θέατρο» η σύσκεψη για τη διαφθορά

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 17:31
UPD:17:44
A- A A+

«Θέατρο» χαρακτήρισε την επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στους εργαζόμενους της Olympic Catering και διευκρινίζοντας ότι το ΚΚΕ θα πάρει μέρος σε αυτήν, γιατί, όπως είπε, «αν δεν πάρουμε μέρος θα γίνει ένας τεράστιος αποπροσανατολισμός».

Εξηγώντας τί εννοεί με τη λέξη «θέατρο», η γγ του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Το θέατρο είναι το εξής: Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γίνει αυτή η σύσκεψη και λέει “θα συζητήσουμε για τη διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης”», εξήγησε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: « Διαφθορά υπάρχει, είναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλά η διαφθορά των πολιτικών και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι μέρος του προβλήματος που προκαλεί την οικονομική κρίση».

Α. Παπαρήγα: «Θέατρο» η σύσκεψη για τη διαφθορά

Α. Παπαρήγα: «Θέατρο» η σύσκεψη για τη διαφθορά

Ακόμα ανέφερε ότι «το σύστημα είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι εμείς όμως δεν δεχόμαστε ότι αιτία της οικονομικής κρίσης είναι η διαφθορά». «Ένα μέρος είναι αλλά ακόμα και αν καταργηθεί αυτή στο πεδίο των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων ο λαός δεν θα ζει σε ευημερία γιατί η οικονομική κρίση, η οποία είναι παγκόσμια είναι κρίση καπιταλιστική», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα πάει στη σύσκεψη αλλά «δεν πρόκειται να υπογράψουμε τίποτα, δεν πρόκειται να πέσουμε σε καμία παγίδα και θα ζητήσουμε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συνάντησης, να τα βάλουν στο διαδίκτυο και να τα δώσουν δωρεάν ένθετα στις εφημερίδες γιατί αυτή είναι η πραγματική διαφάνεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή