Μαζικές διαδηλώσεις αναμένονται αύριο στην Κοπεγχάγη

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 19:02

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης προσήγαγε σήμερα τους 68 από τους περίπου 500 οπαδούς, αρκετοί αλλοδαποί, του κινήματος «Το κλίμα μας-δεν είναι δουλειά σας», οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον της επιρροής μεγάλων επιχειρήσεων στις εργασίες της διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ.

A- A A+

Τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να διαδηλώσουν αύριο Σάββατο στο κέντρο της Κοπεγχάγης ανταποκρινόμενοι στην έκκληση 516 μη-κυβερνητικών οργανώσεων από 67 κράτη.

Στόχος είναι να ασκηθεί πίεση στις διεθνείς διαβουλεύσεις για το κλίμα, σύμφωνα σε σημερινό ανακοινωθέν των διοργανωτών της κινητοποίησης.

Η πορεία πρόκειται να ξεκινήσει γύρω στις 17.00 ώρα Ελλάδας (16.00 τοπική) από το Bella Center, το Μέγαρο που φιλοξενεί τις εργασίες της διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία της Κοπεγχάγης προσήγαγε σήμερα τους 68 από τους περίπου 500 οπαδούς, αρκετοί αλλοδαποί, του κινήματος «Το κλίμα μας-δεν είναι δουλειά σας», οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον της επιρροής μεγάλων επιχειρήσεων στις εργασίες της διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ.

Οι προσαγωγές έγιναν επειδή η κινητοποίηση δεν ήταν σε γνώση των αστυνομικών αρχών.

Ενισχύσεις στη δανική αστυνομία για το διάστημα που θα διαρκέσει η Διάσκεψη του ΟΗΕ έχουν στείλει τόσο η γερμανική όσο και η σουηδική αστυνομία.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή