Hρακλής - Παναθηναϊκός: 0 - 1

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009 11:40
UPD:12:48
A- A A+

Μια... φωτοβολίδα του Νίνη στο 73' έφτανε στον Παναθηναϊκό για να αποδράσει από το «Καυτανζόγλειο» με 1-0 και να επιστρέψει στην κορυφή στο ντεμπούτο του Νιόπλια. Πολλές ευκαιρίες ο Ηρακλής.

Με Βύντρα δεξιά

Οι προθέσεις του Νίκου Νιόπλια για την ενδεκάδα που θα επέλεγε στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού είχαν φανεί μέσα στην εβδομάδα και το μόνο που βρισκόταν υπό αίρεση ήταν το δεξί άκρο της άμυνας. Τελικά ο 44χρονος προπονητής επέλεξε τον Λούκα Βύντρα αντί του Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Στις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος και ο Μπίαρσμιρ με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στον άξονα των χαφ, έχοντας λίγο πιο μπροστά τους Κατσουράνη και Καραγκούνη , αριστερό «φτερό» ο Ρουκάβινα, δεξί ο Νίνης και στην κορυφή ο Σισέ στο 4-3-3 του Έλληνα τεχνικού.

«Ξύπνησε» στο ημίωρο

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού από τους παίκτες του είναι να μπαίνουν μέσα με νοοτροπία νικητή και να... γυαλίζει το μάτι τους.

Αντ' αυτού οι «πράσινοι» πουλούσαν με χαρακτηριστική ευκολία την μπάλα, δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και ο Σισέ ήταν εντελώς αποκομμένος τόσο από τους εξτρέμ όσο και από τους Κατσουράνη και Καραγκούνη, οι οποίοι ούτε ηρεμούσαν το παιχνίδι, ούτε δημιουργούσαν. Ο μόνος που ήταν σωστός τακτικά και έκανε καλή δουλειά ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Το «τριφύλλι»... ξύπνησε κοντά στο ημίωρο, στο 28' ο Σισέ δεν λειτούργησε σαν... killer και πλάσαρε πάνω στον Κοβαλέφκσι και οι φιλοξενούμενοι είχαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ένα-δυο καλά σουτ που, όμως, δεν κατέληξαν στο πλεκτό.

¶νω-κάτω ο Γιάκομπ

Από την άλλη ο Ηρακλής, ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, στο πρώτο εικοσάλεπτο και μέχρι να ανέβει ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία της αναμέτρησης και με πρωταγωνιστή τον Γιάκομπ που έκανε... άνω κάτω την προβληματική άμυνα των «πρασίνων» θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ αλλά ο Ρουμάνος στράικερ νικήθηκε από τον Τζόρβα.

Αλλαγή αλλά ουσία καμία

Με το... καλημέρα του δευτέρου μέρους ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε στην πρώτη του διορθωτική κίνηση ρίχνοντας στην «μάχη» τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που αποδείχθηκε κινητικός, ουσιαστικός και κεφάτος αντί του αρνητικού ¶ντε Ρουκάβινα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά την μεγάλη φάση την είχε ο Ηρακλής με τον Γιάκομπ στο 53'!

Στην συνέχεια το «τριφύλλι», συνέχισε να πιέζει αλλά στην τελική πάσα τα έκανε... θάλασσα, μιας και δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Η μπάλα γυρνούσε δεξιά και αριστερά σε ένα άκρως προβλέψιμο παιχνίδι!

Μια... φωτοβολίδα έδωσε την λύση!

Σε μία από τις λίγες φορές που η κυκλοφορία ήταν αυτή που έπρεπε, ο Σπυρόπουλος σέντραρε υποδειγματικά, ο Σισέ γύρισε την μπάλα, ο Σαρακατσάνος έδιωξε αλλά εκεί ήταν ο Σωτήρης Νίνης! Ο «Ελ Νίνιο» βρήκε την μπάλα... λουκούμι και με «κεραυνό»... τίναξε τα δίχτυα του Κοβαλέφκσι και έφυγε «σφαίρα» για το πέταλο για να πανηγυρίσει το γκολ που τελικά έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα του!

Ένα «τρίποντο» που λίγο έλειψε να χαθεί αλλά τόσο ο Κονέ όσο και ο Κατσαμπής σπατάλησαν δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Όσο κοντά ήταν να χαθεί τόσο κοντά ήταν και να «καθαριστεί» στο τέλος αλλά το σλάλομ του Χριστοδουλόπουλου και η ανατροπή από τον Κοβαλέφκσι ήταν... πλεονέκτημα από τον Σπάθα, με τον Γκαμπριέλ σε κενό τέρμα να σουτάρει άουτ!

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις